Moules mariniéres: Marinované mušle

Toto rafinované jedlo je ideálne v momente, keď chcete pripraviť niečo špeciálne.

(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 2 kg čerstvých mušlí
  • 2 cibule nakrájané nadrobno
  • 3 šalotky nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice nadrobno nasekaného čerstvého petržlenu
  • 150 ml vody
  • 150 ml bieleho vína
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • soľ & čierne korenie
  1. Mušle dôkladne očistíme pod studenou tečúcou vodou. Odstránime vlas a vyhodíme otvorené alebo poškodené kusy.
  2. Cibuľu, šalotku, petržlen, vodu a víno dáme do veľkého hrnca. Varíme na miernom ohni 10 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridáme mušle, zakryjeme pokrievkou a varíme 5 minút, kým sa neotvoria. Počas varenia občas hrncom zatrasieme.
  4. Mušle zlejeme do misy a vývar nalejeme naspäť do hrnca. Ak zostali niektoré mušle zatvorené, vyhodíme ich.
  5. Vývar varíme, kým sa obsah nezmenší na polovicu.
  6. Odstavíme, primiešame smotanu a podľa chuti posolíme a okoreníme.
  7. Mušle rozdelíme do misiek, prelejeme omáčkou a ozdobíme posekaným petržlenom.
_novy_riadok_

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  1. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  6. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  7. Sú "firmy na predaj" vhodné pre začínajúcich podnikateľov?
  8. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 444
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 726
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 402
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 388
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 285
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 7 810
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 899
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 600
  9. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 4 200
  10. Nepodceňujte príznaky psoriázy 3 453

Hlavné správy zo Sme.sk

TV

Cez čiaru s Pavlom Fejérom: Ľudí v Humennom ovláda strach

O tom, ako v meste vládne primátorka, sa šíria nelichotivé príbehy.

DOMOV

Polícia smeruje k obvineniu Kočnera z vraždy

Zsuzsová nemala dôvod na objednávku vraždy Kuciaka, upozornil Najvyšší súd.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kočnera vodili v putách, polícia hľadala dôkazy

Ako fungoval Marian Kočner a zmenky.

Neprehliadnite tiež