Suroviny:
- 350 g cestovín tagliatelle
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička nakrájaná nadrobno
- nastrúhaná kôra z citrónu
- 300 g veľkých čerstvých kreviet
- 200 ml smotany
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ, čierne korenie
- 2 lyžice nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
- Medzitým vo veľkej panvici rozohrejeme olej a jemne, aby nezhnedli, na ňom 3-4 minúty opražíme cesnak, čili papričku bez jadierok a citrónovú kôru. Prilejeme smotanu, citrónovú šťavu, umyté krevety a dve minúty necháme prehriať. Omáčku podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Cestoviny podávame zaliate omáčkou s krevetami. Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.