Suroviny:
- 4 - 6 porcií bravčových rebierok
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička bieleho korenia
- 5 lyžíc marhuľového džemu
- 1 lyžička vínneho octu
- ½ nadrobno nakrájanej červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- Gril rozohrejeme na strednú teplotu.
- Porcie mäsa opláchneme, utrieme utierkou, posolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany 8 – 10 minút, vezmeme z grilu a zakryjeme.
- Medzitým v miske zmiešame marhuľový lekvár s octom, cesnakom, soľou a korením.
- Mäso potrieme z oboch strán marhuľovou glazúrou a na horúcom grile opečieme po 5 minút z každej strany.
- Hotové mäso podávame so zvyšnou marhuľovou glazúrou.
Tip: Ako oblohu je delikátne podávať grilované čerstvé marhule, rozkrojené a pred grilovaním potreté troškou olivového oleja.