Potrebujeme:
- 600 g hlávkového alebo listového kelu
- 2 vajcia
- 3 PL hladkej múky
- strúhanku
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g syra s modrou plesňou (napr. Niva)
- masť na vyprážanie
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Kel krátko blanšírujeme vo vriacej vode, necháme odkavapkať na sitku, pokrájame nadrobno a pridáme vajcia, strúhanku, múku, popučený cesnak, soľ, korenie a vypracujeme tuhšie cesto. Vyformujeme z neho tenké placky, na každú položíme kus syra a kelovú zmes okolo syra obložíme.

Valčeky obalíme v strúhanke a zo všetkých strán usmažíme. Podávame s varenými zemiakmi a dresingom z jogurtu a popučených zvyškov syra, do ktorého môžeme roztrieť aj strúčik cesnaku. Zvyšné listy kelu môžeme spariť, pokrájať, osoliť, okoreniť a zmiešať so šalotkou, troškou olivového oleja a podávať ich ako šalát alebo prílohu.