Pečené bryndzové oko

Jeho základom je typické haruľové cesto.

Pečené bryndzové oko(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 3 väčšie zemiaky
  • 250 g oravskej slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšiu cibuľu
  • bryndzu
  • 2 vajcia
  • strúhanku
  • 3 PL hladkej múky
  • majorán
  • mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Zemiaky očistíme, postrúhame, zmiešame s koreninami, popučeným cesnakom a vajcom, osolíme a zahustíme strúhankou a múkou na stredne husté haruľové cesto.

Do zapekacej misy dáme na dno plátky slaniny, na ne naukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska a na ňu rovnomerne rozotrieme haruľové cesto v hrúbke asi 1 centimeter.

Do stredu vložíme cibuľový list z polovičky cibule ako košíček a naplníme ho bryndzou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pečieme asi 30 minút pri 200 °C, kým sa haruľa dozlatista neupečie.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  9. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 671
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 283
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 802
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 789
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 193
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 185
  8. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 184
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 725
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 459

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.