Vyprážané gule s bryndzou

Vynikajúca pochúťka, ktorá vás poriadne zasýti.

Vypražené gule s bryndzou(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 300 g morčacích pŕs
  • 2 vajcia
  • 100 g bryndze
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mladú cibuľku aj s vňaťou
  • strúhanku
  • hladkú múku
  • mleté čierne korenie
  • mletú sladkú papriku
  • masť na vyprážanie
  • soľ

Postup:

Mäso zomelieme, zmiešame s koreninami, popučeným cesnakom, nadrobno pokrájanou cibuľkou a vajcom, osolíme a zahustíme strúhankou.

Z bryndze urobíme guľky s priemerom asi 2 cm, obalíme ich v múke a následne mäsovou zmesou.

Celú guľu potom obalíme v strúhanke alebo v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme v horúcej masti. Podávame s gratinovanými zemiakmi a mladou restovanou zeleninou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Mladá zelenina na masle

Mladú mrkvu očistíme, pokrájame, v mierne osolenej vode 5 minút povaríme a scedíme. Na praženom masle speníme stonku mladého cesnaku, pridáme mrkvu a 2 – 3 minúty opražíme spolu s mladým hráškom.

Gratinované zemiaky s hubami

Nový zemiak a šampiňóny nakrájame na tenké plátky, zmiešame so smotanou, pridáme mleté čierne korenie a soľ. Naplníme do zapekacích misiek alebo do formy na mafiny. Pečieme 30 minút pri 200 °C a ešte zapekáme pod grilom 10 minút pri 230 °C.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  7. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  8. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  9. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?
  10. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými
  1. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  2. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  3. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  4. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  5. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  6. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  7. XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry
  8. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  9. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  10. Sieť prevádzok Stop Shop obchodov má už 80 pobočiek
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 34 667
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 26 569
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 282
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 11 787
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 9 778
  6. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 4 205
  7. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 4 187
  8. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 4 177
  9. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 725
  10. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 3 478

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Príbeh Bonaparte: stavba, ktorou nepohne ani kauza Bašternák

Komplex vzbudzoval rozruch od začiatku.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

O slobodu sa dá aj prísť

Ani ústava nemusí vydržať všetko.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.