Suroviny:
- 200 g pšena
- 200 ml ryžového mlieka
- 200 ml dojčenskej vody Lucka
- 20 g trstinový cukor
- 50 g hrozienka
- 2 vajcia
- 4 jablká
- 2 batáty
- tuk na vymastenie formy
- štipka soli
Postup:
1. Pšeno uvaríme vo vode so štipkou soli do polomäkka, pridáme hrozienka a trošku cukru. Za stáleho miešania ďalej varíme a postupne pridávame mlieko, kým nám nevznikne redšia kaša. Necháme ju vychladnúť a občas premiešame
2. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny a pridáme do vychladnutého pšena. Jablká a bataty ošúpeme a postrúhame najemno.
3. Do vymastenej formy dáme polovicu pšenovej zmesi a uhladíme. Na ňu uložíme jablkovo-batátovú zmes a rozotrieme. Následne zakryjeme druhou polovicou pšena a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C, približne 40 minút. Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh. Na záver pokryjeme nákyp snehom a dopečieme ešte 10 min.
Tip: Ak pripravujeme časť porcie pre dospelých, pšenovú zmes môžeme dochutiť medom alebo agávovým sirupom a do jablkovo-batátovej zmesi pridáme škoricu.