Šošovicový šalát s hubami a kelom

Aj pôstne jedlo môže byť originálne a chutné.

Šošovicový šalát s hubami a kelom(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 300 g kelu
  • 200 g čerstvých húb
  • 2 šálky ružovej šošovice
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mladé cibuľky
  • petržlenovú vňatku aj so stonkami
  • vývar
  • 3 PL oleja
  • 1 PL masla
  • 1 ČL štipľavej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup: Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji, pridáme pokrájané huby a chvíľu dusíme. Pridáme popučený cesnak, opražíme, zalejeme vývarom, privedieme do varu a nasypeme prepláchnutú šošovicu. Varíme prikryté maximálne 5 - 6 minút.

Pridáme nakrájanú cibuľka a petržlenovú vňatku a necháme prejsť varom. Zatiaľ obvaríme kel v osolenej, okorenenej vode s maslom. Vyberieme ho do ľadovej vody. V teplom oleji rozpustíme papriku a pridáme ružičky kelu rozkrojené na polovice. Krátko opečieme a pridáme šošovicu s hubami.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  6. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  7. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  2. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  3. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  4. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Rozprávkové tankovanie
  8. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  1. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 932
  2. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 451
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 12 236
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 395
  5. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 10 437
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 559
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 564
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 287
  9. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 915
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 360

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Opitý Stoch či divoký žúr mladíkov. Hráči opäť porušili vlastné pravidlá

Dávame si zbytočné vlastné góly, vraví Kováčik.

EKONOMIKA

Penta nevyplatí Kočnerove zmenky za 11 miliónov

Nie je známe, kde sú zmenky a kto je ich majiteľom.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na slávnostné orechové zákusky pre výnimočné príležitosti

Vlašské orechy či mandle, pri pečení sú osvedčené.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Stĺpček Osmelené

Keď o peniazoch deťom nepoviete vy, urobí to Zloduch

Financie obchádzame, no ony neobídu nás.