Potrebujeme:
- 300 g kelu
- 200 g čerstvých húb
- 2 šálky ružovej šošovice
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mladé cibuľky
- petržlenovú vňatku aj so stonkami
- vývar
- 3 PL oleja
- 1 PL masla
- 1 ČL štipľavej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup: Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji, pridáme pokrájané huby a chvíľu dusíme. Pridáme popučený cesnak, opražíme, zalejeme vývarom, privedieme do varu a nasypeme prepláchnutú šošovicu. Varíme prikryté maximálne 5 - 6 minút.
Pridáme nakrájanú cibuľka a petržlenovú vňatku a necháme prejsť varom. Zatiaľ obvaríme kel v osolenej, okorenenej vode s maslom. Vyberieme ho do ľadovej vody. V teplom oleji rozpustíme papriku a pridáme ružičky kelu rozkrojené na polovice. Krátko opečieme a pridáme šošovicu s hubami.