Šošovicový šalát s morčacím a medvedím cesnakom

Využite sezónnu silu cesnaku z prírody a nasýťte celú rodinu.

Šošovicový šalát s morčacím a medvedím cesnakom(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 300 g morčacích pŕs
  • 2 šálky zelenej šošovice
  • 3 hrste mladých listov (kel, mangold, špenát)
  • viazaničku medvedieho cesnaku
  • 2 mladé cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 PL sezamového oleja
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • šťavu z 1 citróna
  • 1 ČL drveného čili
  • 1 ČL mletého korenia troch farieb
  • soľ

Postup:

Šošovicu uvaríme pomaly v osolenej vode spolu s nadrobno posekaným cesnakom takmer domäkka. Tesne pred dovarením na šošovicu naukladáme umyté zelené listy a zaparíme ich. Zatiaľ pokrájame umyté listy medvedieho cesnaku a cibuľku.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pripravíme zálievku z oleja, worcesterskej omáčky a citrónovej šťavy. Morčacie prsia pokrájame na kocky, okoreníme korením a čili, osolíme a na oleji prudko opražíme zo všetkých strán.

K mäsu primiešame cibuľku a medvedí cesnak, neskôr aj pokrájanú kapiu a pár minút oprážame. Zelené listy dáme nabok, ak treba, šošovicu scedíme a zmiešame ju so zálievkou. Na záver k nej pridáme mäso a zelené listy, premiešame a prípadne ešte dosolíme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  2. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  3. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  4. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Rozprávkové tankovanie
  8. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  1. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 932
  2. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 12 689
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 451
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 399
  5. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 9 963
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 573
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 564
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 322
  9. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 915
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 413

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Kocian: Funkcionári mi dávali odporúčania, kto má hrať. Mali však smolu

Žilinská cesta je normálna, tvrdí Kocian.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na slávnostné orechové zákusky pre výnimočné príležitosti

Vlašské orechy či mandle, pri pečení sú osvedčené.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Stĺpček Osmelené

Keď o peniazoch deťom nepoviete vy, urobí to Zloduch

Financie obchádzame, no ony neobídu nás.