Pŕhlivá teľacia rolka

Neobávajte sa, tento recept vaše chuťové bunky pohladí.

Pŕhlivá teľacia rolka(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • rezy z teľacieho stehna (po 100 g)
  • 250 g mladej žihľavy
  • mäsitú červenú papriku
  • údenú parenicu
  • cesnak
  • maslo
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý plátok natrieme popučeným menším strúčikom cesnaku a naukladáme naň na pásiky natrhanú parenicu, na prúžky pokrájanú červenú papriku a sparenú vychladnutú žihľavu.

Mäso zrolujeme a voľný koniec upevníme špáradlom. Opekáme na silnejšom plameni na roztopenom masle s olejom z každej strany minútku a asi dve minúty necháme prikryté odpočinúť. Podávame so zeleninou dusenou na masle s orestovanou cibuľou a cesnakom. Nebojte sa, môžete ju dať aj deťom – určite nepŕhli.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  6. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  7. Sú "firmy na predaj" vhodné pre začínajúcich podnikateľov?
  8. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 444
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 726
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 402
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 388
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 285
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 7 810
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 899
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 600
  9. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 4 200
  10. Nepodceňujte príznaky psoriázy 3 453

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, Jedzte zdravo!, recepty

Hlavné správy zo Sme.sk

TV

Cez čiaru s Pavlom Fejérom: Ľudí v Humennom ovláda strach

O tom, ako v meste vládne primátorka, sa šíria nelichotivé príbehy.

DOMOV

Polícia smeruje k obvineniu Kočnera z vraždy

Zsuzsová nemala dôvod na objednávku vraždy Kuciaka, upozornil Najvyšší súd.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kočnera vodili v putách, polícia hľadala dôkazy

Ako fungoval Marian Kočner a zmenky.

Neprehliadnite tiež