Pikantné bravčové kocky v lobodovo-štiavovej omáčke

Kedysi tradičné plody zo záhrady dnes dodajú našim jedlám šmrnc.

Pikantné bravčové kocky v lobodovo-štiavovej omáčke(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 300 g bravčového karé
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 kopcovitá PL škrobu
  • masť
  • majorán
  • drvenú rascu
  • ½ čl mletého sušeného zázvoru
  • štipku badiánu a muškátového kvetu
  • mleté čierne korenie
  • čili
  • soľ

Postup:

Mäso nakrájame na centimetrové kocky, osolíme a obalíme v škrobe, ktorý sme zmiešali s koreninami. Necháme odpočinúť asi pol hodiny a prudko opečieme na masti. Odstavíme a pár minút necháme prikryté dôjsť.

Na omáčku potrebujeme:

  • 250 g lobody
  • 250 g štiavu (šoška)
  • 100 g masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 kopcovitú PL hladkej múky
  • 250 – 300 ml smotany
  • mleté biele korenie
  • muškátový kvet
  • soľ

Postup:

Lobodu a štiav dobre poumývame, necháme asi 10 minút dusiť s maslom, aby z nich vyšla surovosť. Pridáme lyžicu múky, popučený cesnak, opražíme a podlejeme časťou smotany. Rozmixujeme podľa chuti a prevaríme so zvyškom smotany. Ak nemáte práve chuť na mäso, môžete ho nahradiť dozlatista opraženou cibuľou na masti.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Rozprávkové tankovanie
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  2. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  3. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  4. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Rozprávkové tankovanie
  8. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  1. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 932
  2. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 12 849
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 451
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 399
  5. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 9 775
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 575
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 564
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 333
  9. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 915
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 433

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, Jedzte zdravo!, recepty

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Kocian: Funkcionári mi dávali odporúčania, kto má hrať. Mali však smolu

Žilinská cesta je normálna, tvrdí Kocian.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na slávnostné orechové zákusky pre výnimočné príležitosti

Vlašské orechy či mandle, pri pečení sú osvedčené.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Stĺpček Osmelené

Keď o peniazoch deťom nepoviete vy, urobí to Zloduch

Financie obchádzame, no ony neobídu nás.