Lobodové lasagne

Mladé listy lobody záhradnej sú vynikajúcou alternatívou špenátu. Majú príjemnú chuť a sú plné zdraviu prospešných látok.

Lobodové lazagne(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 200 g cestoviny
  • 500 g lobody a špenátu (mrlíka)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paradajku
  • 200 ml paradajkového pyré
  • 120 g Lučiny
  • 200 g syru cottage
  • 200 ml kyslej smotany
  • parmezán
  • oregano
  • soľ

Postup:

Smotanu zmiešame s lúčinou a cotage syrom. Do paradajkového pyré pridáme soľ a oregano. Obvarenú a scedenú lobodu a špenát rozmixujeme s cesnakom a osolíme.

Do zapekacej misky vlejeme polovicu pyré a ukladáme naň postupne cestovinu, ktorú striedavo potierame syrovou zmesou, špenátovou kašou. V strede urobíme vrstvu s natenko nakrájanou paradajkou a paradajkovým pyré. Vrch môžeme posypať parmezánom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pečieme prikryté 50 minút pri 205 °C a následne zapečieme päť minút pri 225 °C.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Rozprávkové tankovanie
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  2. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  3. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  4. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Rozprávkové tankovanie
  8. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  1. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 932
  2. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 451
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 12 364
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 395
  5. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 10 284
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 562
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 564
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 296
  9. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 915
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 372

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Opitý Stoch či divoký žúr mladíkov. Hráči opäť porušili vlastné pravidlá

Dávame si zbytočné vlastné góly, vraví Kováčik.

EKONOMIKA

Penta nevyplatí Kočnerove zmenky za 11 miliónov

Nie je známe, kde sú zmenky a kto je ich majiteľom.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na slávnostné orechové zákusky pre výnimočné príležitosti

Vlašské orechy či mandle, pri pečení sú osvedčené.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Stĺpček Osmelené

Keď o peniazoch deťom nepoviete vy, urobí to Zloduch

Financie obchádzame, no ony neobídu nás.