Spravte si fitness deň a inšpirujte sa našimi receptami

Načerpajte energiu zo zdravého jedálneho lístka.

(Zdroj: Fotolia.com)
Článok pokračuje pod video reklamou

Raňajky:

Ovsená kaša

Suroviny:

80 g ovsených vločiek
2,5 dcl mlieka
mletá škorica
med
čerstvé ovocie podľa chuti

1. V hrnci zohrejeme mlieko, prisypme doň vločky a miešame, kým nevznikne hustá kaša.

2. Kašu ochutíme škoricou a medom. Podávame s čerstvým ovocím.

Tip: Do kaše môžeme pridať aj kakaový prášok.

Desiata

Avokádová pena s banánom

Suroviny:

zrelé avokádo
5 PL gréckeho jogurtu
agáve sirup
banán

1. Avokádo očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme v mixéri spolu s gréckym jogurtom a agáve sirupom na penu.

2. Podávame v pohároch s nakrájaným banánom.

Tip: Namiesto banánu môžeme k pene použiť aj iné ovocie podľa chuti. Napríklad jahody.

Obed

Losos so zeleninou

Suroviny:

4 filety lososa
600 g miešanej zeleniny podľa chuti
2 PL olivového oleja
1 PL masla
citrón
jarná cibuľka
soľ
farebné korenie

1. Filety očistíme, pokvapkáme citrónovu šťavou a necháme v chlade 15 minút odležať.

2. Zeleninu uvaríme domäkka v slanej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

3. Rúru zohrejeme na 230 stupňov, filety položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a pečieme asi 15 minút.

4. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, ochutíme soľou a korením a krátko opražíme, aby zostala chrumkavá. Nakoniec do zeleninovej zmesi vmiešame čerstvú jarnú cibuľku pokrájanú na drobné kúsky.

5. Upečeného lososa podávame so zeleninou a s jogurtom alebo s jogurtovým dressingom.

Tip: Jogurtový dressing si pripravíme tak, že biely jogurt rozmixujeme s prelisovaným cesnakom, trochou horčice a so soľou.

Večera

Minestrone

Suroviny:

1,5 l zeleninového vývaru
250 g rajčín
250 g koreňovej zeleniny
cuketa
cibuľa
50 g hrášku
50 g zelených fazuľkových luskov z konzervy
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
čertvá bazalka

1. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme nasekané rajčiny a očistenú a nadrobno pokrájanú koreňové zeleninu. Zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme 5 minút.

2. Umyjeme cuketu a nakrájame na kúsky, pridáme do polievky spolu so scedenými fazuľkovými luskami a hráškom. Uvaríme domäkka. Osolíme, okoreníme.

Tip: Zeleninu v tejto polievke môžeme obmieňať podľa chuti.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  8. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  9. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  10. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 24 868
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 322
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 17 151
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 12 465
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 9 034
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 981
  7. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 3 548
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 217
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 2 810
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 032

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, recepty

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Plač, hystéria a vzdor: Čo robiť, keď už si s dieťaťom neviete rady

Psychoterapeutky vyvinuli stratégiu, ktorá má rodičom pomôcť pri akejkoľvek dileme.

Stĺpček Osmelené

Od mladosti mám problém s alkoholom a neviem si pomôcť

Som abstinent, aj keď nemusím.