SME

Spravte si fitness deň a inšpirujte sa našimi receptami

Načerpajte energiu zo zdravého jedálneho lístka.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: Fotolia.com)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Raňajky:

Ovsená kaša

Suroviny:

80 g ovsených vločiek
2,5 dcl mlieka
mletá škorica
med
čerstvé ovocie podľa chuti

1. V hrnci zohrejeme mlieko, prisypme doň vločky a miešame, kým nevznikne hustá kaša.

2. Kašu ochutíme škoricou a medom. Podávame s čerstvým ovocím.

Tip: Do kaše môžeme pridať aj kakaový prášok.

Desiata

Avokádová pena s banánom

Suroviny:

zrelé avokádo
5 PL gréckeho jogurtu
agáve sirup
banán

1. Avokádo očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme v mixéri spolu s gréckym jogurtom a agáve sirupom na penu.

2. Podávame v pohároch s nakrájaným banánom.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Namiesto banánu môžeme k pene použiť aj iné ovocie podľa chuti. Napríklad jahody.

Obed

Losos so zeleninou

Suroviny:

4 filety lososa
600 g miešanej zeleniny podľa chuti
2 PL olivového oleja
1 PL masla
citrón
jarná cibuľka
soľ
farebné korenie

1. Filety očistíme, pokvapkáme citrónovu šťavou a necháme v chlade 15 minút odležať.

2. Zeleninu uvaríme domäkka v slanej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

3. Rúru zohrejeme na 230 stupňov, filety položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a pečieme asi 15 minút.

4. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, ochutíme soľou a korením a krátko opražíme, aby zostala chrumkavá. Nakoniec do zeleninovej zmesi vmiešame čerstvú jarnú cibuľku pokrájanú na drobné kúsky.

5. Upečeného lososa podávame so zeleninou a s jogurtom alebo s jogurtovým dressingom.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Jogurtový dressing si pripravíme tak, že biely jogurt rozmixujeme s prelisovaným cesnakom, trochou horčice a so soľou.

Večera

Minestrone

Suroviny:

1,5 l zeleninového vývaru
250 g rajčín
250 g koreňovej zeleniny
cuketa
cibuľa
50 g hrášku
50 g zelených fazuľkových luskov z konzervy
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
čertvá bazalka

1. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme nasekané rajčiny a očistenú a nadrobno pokrájanú koreňové zeleninu. Zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme 5 minút.

2. Umyjeme cuketu a nakrájame na kúsky, pridáme do polievky spolu so scedenými fazuľkovými luskami a hráškom. Uvaríme domäkka. Osolíme, okoreníme.

Tip: Zeleninu v tejto polievke môžeme obmieňať podľa chuti.

Recepty

Špargľová kúra aktivuje metabolizmus.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy
Súvisiace témy: recepty
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 004
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 607
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 829
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 646
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 289
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 904
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 355
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 131
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 211
  2. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 9 407
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 413
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 285
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 880
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 768
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 024
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 563
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťZatvoriť reklamu