Potrebujeme:
- 300 g šošovice
- 250 g tekvice
- 1 menšiu červenú cibuľu
- 200 g ovčieho syra
- tekvicový olej
- petržlenovú vňať
- malú čili feferónku
- bobkový list
- celé čierne korenie
- mleté čierne korenie
- soľ.
Na zálievku:
- 5 PL olivového oleja
- šťavu z 1 citróna
- štipku cukru a soli
- 2 čl balzamikového octu
- 1 čl oregana
- mleté čierne korenie
Postup:
Šošovicu uvaríme v osolenej vode al dente s čiernym korením, malou čili feferónkou, bobkovým listom a scedíme.
Tekvicu nakrájame na plátky, pokvapkáme olejom, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dáme upiecť. Po upečení odstránime kožu a pokrájame na kocky.
Zmiešame olej, citrónovú šťavu, ocot, oregano, mleté čierne korenie, cukor, soľ a túto zálievku premiešame opatrne so šošovicou, nakrájanou cibuľou a posekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec pridáme tekvicu a syr.