Proso s pečenou cviklou a kozím syrom

Proso, inak nazývané aj pšeno, ocenia alergici a aj tí, ktorým sa už zunovala ryža.

Proso s pečenou cviklou a kozím syrom(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 1 šálku lúpaného prosa (pšena)
  • 1 ½ šálky vývaru
  • 3 malé cvikle
  • 100 g vyzretého kozieho syra
  • 4 šálky drobného špenátu
  • šťavu z ½ limetky
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 1 PL kečupu
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup:

Proso uvaríme vo vývare so slnečnicovým olejom. Scedíme a krátko osmahneme na rozpraženom masle.

Špenát prelejeme vriacou vodou a scedíme.

Vychladnuté proso zmiešame so zmesou limetkovej šťavy a olivového oleja, pridáme kečup a syr nakrájaný na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame.

Článok pokračuje pod video reklamou

Nakoniec pridáme špenát a na pásiky nakrájanú upečenú cviklu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 326
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 401
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 260
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 567
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 207
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 5 408
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 507
  8. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 507
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 788
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 311

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Aký bol šampionát v Rusku? Plný sexizmu, politiky a simulovania

Prinášame najzaujímavejšie momenty z MS 2018 vo futbale.

Komentár Zuzany Kepplovej

Paška robí Dankovi zlého psa. A šteká na ombudsmanku

Patakyová v úrade nie je zaviazaná politikom, ktorí ju zvolili.

DOBRE RÁNO

Dobré ráno: Odsúdili vás? Staňte sa rovno primátorom

Ako sa u nás robí komunálna politika.

Neprehliadnite tiež

Judit Bárdos: My herci sme alibisti, za postavy sa skrývame

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.

Vzťahová poradňa: Vždy som tá iniciatívna. Mám si hľadať nových priateľov?

Klinická psychologička hovorí o snažení sa vo vzťahoch.

Ako ochrániť deti na slnku?

Detská pokožka je najcitlivejšia na jar.

Kladivárka: Hod kladivom je jeden z najnáročnejších športov atletiky

Martinu Hrašnovú čakajú majstrovstvá aj leto s dcérou.