Potrebujeme:
- stehno z kozľaťa
- 100 g údenej slaniny
- 2 dl brusníc
- ľahšie červené víno (napr. Modrý portugal)
- smotanu podľa chuti
- 1 PL plnotučnej horčice
- 1 PL hladkej múky
- bravčovú masť
- mleté nové a čierne korenie
- soľ.
Postup:
Stehno vykostíme, odblaníme, odstránime zvyšný tuk a necháme marinovať vo víne 24 – 48 hodín. Osušené stehno prešpikujeme slaninkou, osolíme, okoreníme a opečieme na masti zo všetkých strán. Potrieme horčicou, podlejeme časťou precedenej marinády a pečieme prikryté domäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame ho na tenké plátky. Do výpeku pridáme smotanu a brusnice (mrazené sú o.k.). Omáčku krátko podusíme, vrátime do nej pokrájané mäso a dobre ho prehrejeme.