Potrebujeme:
- 4 kaprie hlavy
- 3 dl leča
- 1 veľkú cibuľu
- 5 strúčikov cesnaku
- šálku lúpanej pohánky
- 2 väčšie mrkvy
- olej
- čili pastu
- petržlenovú vňať
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- soľ.
Postup:
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a pridáme mletú červenú papriku pomiešame, aby sa rozpustila, potom pridáme popučený cesnak, čili pastu a lečo a krátko osmahneme.
Vložíme umyté, žiabrov zbavené hlavy, celé čierne a nové korenie a podlejeme vodou, aby boli ponorené. Na miernom ohni varíme asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Hlavy vyberieme, oberieme z nich mäso a spolu s lečom a cibuľou ho prepasírujeme cez sitko.
Polievku posolíme a uvaríme v nej pokrájanú mrkvu a pohánku. Na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať, trochu čerstvého čili alebo mletého čierneho korenia.