Potrebujeme:
- 1 divého zajaca
- 500 g bravčovej krkovičky
- 500 g slaniny z mangalice
- 300 g bravčových koží
- 100 g bravčovej alebo diviačej masti
- 4 - 5 veľkých cibúľ
- 12 strúčikov cesnaku
- 2 dl suchého bieleho vína
- 4 PL dijonskej horčice
- 200 g paprikovej nátierky
- 2 čl drvenej rasce
- 2 PL údenej sladkej červenej papriky
- 1 PL sušeného tymianu
- 3 bobkové listy
- 1 čl celého nového a čierneho korenia
- 1 PL drveného čili
- mleté biele korenie
- soľ.
Postup:
Dobre odležaného zajaca umyjeme, osolíme a s bielym vínom, plátkami slaniny (200 g), bobkovým listom, novým a čiernym korením, tymianom a na osminky rozkrájanou cibuľou upečieme prikrytého domäkka.

V panvici na masti opražíme na kotlety pokrájanú, osolenú, rascou okorenenú a popaprikovanú krkovičku s ôsmimi strúčikmi cesnaku. Bravčové kože uvaríme v neosolenej vode so zvyšným cesnakom a čili domäkka.

Vychladnutého zajaca oberieme od kostí a pomelieme aj s cibuľou dvakrát najemno. Zmiešame ho s pomletými kožami, krkovičkou a zvyšnou slaninou, a dochutíme horčicou, paprikovou nátierkou, mletým bielym korením a soľou.

Naplníme do sklených pohárikov a sterilizujeme dvakrát po 30 minút. Medzi sterilizáciami necháme dobre vychladnúť. Podávame s kľukvovým alebo ríbezľovým želé.
