Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Zajačia paštéta(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 1 divého zajaca
  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 500 g slaniny z mangalice
  • 300 g bravčových koží
  • 100 g bravčovej alebo diviačej masti
  • 4 - 5 veľkých cibúľ
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 2 dl suchého bieleho vína
  • 4 PL dijonskej horčice
  • 200 g paprikovej nátierky
  • 2 čl drvenej rasce
  • 2 PL údenej sladkej červenej papriky
  • 1 PL sušeného tymianu
  • 3 bobkové listy
  • 1 čl celého nového a čierneho korenia
  • 1 PL drveného čili
  • mleté biele korenie
  • soľ.

Postup:

Dobre odležaného zajaca umyjeme, osolíme a s bielym vínom, plátkami slaniny (200 g), bobkovým listom, novým a čiernym korením, tymianom a na osminky rozkrájanou cibuľou upečieme prikrytého domäkka.

Článok pokračuje pod video reklamou

V panvici na masti opražíme na kotlety pokrájanú, osolenú, rascou okorenenú a popaprikovanú krkovičku s ôsmimi strúčikmi cesnaku. Bravčové kože uvaríme v neosolenej vode so zvyšným cesnakom a čili domäkka.

Vychladnutého zajaca oberieme od kostí a pomelieme aj s cibuľou dvakrát najemno. Zmiešame ho s pomletými kožami, krkovičkou a zvyšnou slaninou, a dochutíme horčicou, paprikovou nátierkou, mletým bielym korením a soľou.

Naplníme do sklených pohárikov a sterilizujeme dvakrát po 30 minút. Medzi sterilizáciami necháme dobre vychladnúť. Podávame s kľukvovým alebo ríbezľovým želé.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Zvodný jesenný look s AVONom a Darou!
  1. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  6. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  7. Sú "firmy na predaj" vhodné pre začínajúcich podnikateľov?
  8. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 444
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 717
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 402
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 388
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 280
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 7 744
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 898
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 585
  9. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 4 240
  10. Nepodceňujte príznaky psoriázy 3 489

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

TV

Cez čiaru s Pavlom Fejérom: Ľudí v Humennom ovláda strach

O tom, ako v meste vládne primátorka, sa šíria nelichotivé príbehy.

DOMOV

Polícia smeruje k obvineniu Kočnera z vraždy

Zsuzsová nemala dôvod na objednávku vraždy Kuciaka, upozornil Najvyšší súd.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kočnera vodili v putách, polícia hľadala dôkazy

Ako fungoval Marian Kočner a zmenky.

Neprehliadnite tiež