Suroviny:
Na hranolčeky:
- 8 zemiakov
- 2 vaječné bielky
- rozmarín
- mleté čierne korenie
- morská soľ
- olivový olej
Na salsu:
- 3 veľké rajčiny
- 2 strúčiky cesnaku
- koriander
- mleté čili
- morská soľ
1. Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolčeky. Bielky rozšľaháme vidličkou, ochutíme soľou, korením a rozmarínom. V okorenených rozšľahaných bielkoch obalíme hranolčeky.
2. Pečieme v rúre na pekáči vymastenom olivovým olejom pri teplote 220 stupňov asi 40 minút. Každých 10 minút premiešame vareškou.
3. Pripravíme si salsu. Rajčiaky olúpeme, vyrežeme z nich semená a podusíme v kastróle. Pridáme rozotretý alebo postrúhaný cesnak, koriander, mleté čili, soľ a trochu vody. Spolu krátko podusíme a rozmixujeme dohladka.
Tip: Takto pripravené hranolčeky sú výborné aj ako príloha k mäsu.