Suroviny:
- 4 ks kuracích pŕs
- soľ
- mleté čierne korenie
- arašidový olej
- cibuľa
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL karí korenia
- 5 dl hydinového vývaru
- červená paprika
- zelená paprika
- lístky špenátu
- kokosové mlieko
1. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na malé kúsky, okoreníme, osolíme a opečieme na oleji.
2. Podlejeme vodou a podusíme, kým sa voda neodparí a mäso nezmäkne. Odstavíme. Do výpeku pridáme maslo, pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania speníme.
3. Zasypeme hladkou múkou, pridáme karí korenie, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Pridáme na kúsky pokrájané papriky, lístky špenátu a ešte asi päť minút povaríme.
4. Za stáleho miešania pridáme kokosové mlieko a ešte chvíľku povaríme. Do omáčky potom vložíme kuracie mäso, osolíme a necháme aspoň 15 minút odstáť.
Tip: Podávame s jasmínovou ryžou.