Kurča teriyaki

Ak vám chutí kurča, no radi by ste si ho pripravili trochu netradičným spôsobom, vyskúšajte recept s vôňou Ázie.

Kurča teriyaki(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 500 g kuracích pŕs
  • arašidový olej
  • mrkva
  • zázvor
  • cesnak
  • jarná cibuľka
  • 300 g brokolice
  • chilli paprička
  • soľ
  • šťava z citróna

Na omáčku:

  • 75 ml sójovej omáčky
  • 25 ml ryžového vína
  • 1 ČL trstinového cukru

1. Zázvor, mrkvu, chilli papričku a cibuľu pokrájame na tenké prúžky. Z brokolice odrežeme hrubú stonku a rozoberieme ju na menšie ružičky.

2. Mäso pokrájame na kúsky, premiešame s lyžicou oleja a zo všetkých strán opečieme na panvici. Odstavíme. Orestované mäso premiešame s omáčkou, ktorú si pripravíme zo sójovej omáčky, ryžového vína a trstinového cukru.

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Na tú istú panvicu nalejeme dve lyžice oleja a opečieme najprv zázvor. Potom pridáme roztlačený cesnak, krátko orestujeme a pridáme pokrájanú mrkvu, chilli papričku a cibuľu. Všetko opečieme dochrumkava.

4. Keď je zelenina opečená, pridáme k nej ružičky brokolice, podlejeme trochou vody a šťavou z polovice citróna. Panvicu zakryjeme a asi tri minúty všetko podusíme.

5. Na koniec pridáme opečené mäso s omáčkou a krátko povaríme, kým všetky prísady nezmäknú.

Tip: Podávame s jazmínovou ryžou alebo ryžou basmati.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 198
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 25 145
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 088
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 143
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 306
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 670
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 958
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 312
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 062
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 907

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.