Jednoduchá čokoládová torta

Čokoládou potešíte každý sladký jazýček, aj takouto tradičnou tortou.

(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 375 g masla
  • 260 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 250 g hladkej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 80 g kakaa
  • 200 ml mlieka

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g čokolády
  • 125 g šľahačkovej smotany
  1. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. V miske vymiešame ručným šľahačom maslo a cukor do peny, postupne pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok, kakao a mlieko. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
  2. Cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme hodinu a desať minút, potom skúsime do korpusu zapichnúť špáradlo. Ak na ňom cesto nezostane prilepené, môžeme vytiahnuť tortu z rúry.
  3. Tortu necháme desať minút vychladnúť a potom vyberieme z formy. Polejeme ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že v hrnci na miernom plameni rozpustíme rozlámanú čokoládu v smotane. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, odstavíme a necháme desať minút vychladnúť. Potom polevou potrieme tortu.

Tip: Tortu môžeme ozdobiť ovocím podľa chuti – jahodami, čerešňami, malinami alebo brusnicami.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  6. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  6. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  7. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  8. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  9. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 312
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 965
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 464
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 709
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 586
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 208
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 050
  8. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 5 837
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 5 742
  10. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 5 470

Téma: Čokoláda


Hlavné správy zo Sme.sk

Autorská strana Michala Havrana

Páči sa ti na južnom Spiši, milá Lívia? (píše Michal Havran)

Je to možné, že sme niečo také dopustili?

Autorská strana Petra Schutza

Sťahovanie slučky, mŕtvola Danko a mainstreamová Lívia

Aura reformátora, ktorú si bin Salmán pestoval, je poškodená.

Neprehliadnite tiež

Stromy namiesto vitamínov: Ako vplývajú na naše zdravie?

O 20. októbri sa hovorí aj ako o medzinárodnom dni stromov.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Ženy, ktoré milujú iné ženy a posúvajú hranice tolerancie

Galéria žien, ktoré otvorene milujú iné ženy.