Suroviny:
- 100 g kuskusu
- cherry rajčiny
- farebné papriky
- čierne olivy bez kôstky
- 50 g masla
- 6 PL olivového oleja
- soľ
- biele korenie
- zeleninový vývar
- 2 strúčiky nadrobno pokrájaného cesnaku
- Zeleninu umyjeme a nakrájame na kúsky, dáme na panvicu so zohriatym olejom, pridáme cesnak a restujeme päť minút. Okoreníme, zalejeme vodou a podusíme 15 minút. Osolíme.
- V kastróle rozpustíme maslo, pridáme kuskus, premiešame a na miernom ohni restujme päť minút. Zalejme teplým vývarom, premiešame, odstavíme a necháme odstáť, kým kuskus nezmäkne.
- Mäkký kuskus premiešame s orestovanou zeleninou a čiernymi olivami.
Tip: Podávame samostatne ako ľahké zeleninové jedlo alebo ako prílohu k pečenému mäsu.
Autor: smeŽeny