Suroviny:
- brokolica
- väčšie kyslejšie jablko
- 25 g sušených brusníc
- 2 PL mandľových lupienkov
Na zálievku:
- kyslá smotana
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL medu
- soľ
- mleté čierne korenie
- Mandľové lupienky opražíme na suchej panvici. Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky a povaríme v slanej vode päť minút, aby zostala chrumkavá. Necháme vychladnúť.
- Jablká očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Premiešame s brokolicou, sušenými brusnicami a mandľovými lupienkami.
- Smotanu zmiešame s citrónovou šťavou, medom, dochutíme soľou a korením. Šalát polejeme zálievkou tesne pred podávaním.
Tip: Podávame s opečeným toastom ako ľahkú večeru alebo obed.
Autor: smeŽeny