Suroviny:
- 4 jablká
- 60 g čerstvého zázvoru
- 8 strúčikov cesnaku
- 8 PL hrozienok
- 4 klinčeky
- 8 PL octu
- 2 ČL mletého čierneho korenia
- 8 PL hnedého cukru
- 4 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL soli
- 4 čili papričky
1. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Zázvor a cesnak ošúpeme a nastrúhame najemno. Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
2. Do hrnca vsypeme plátky jabĺk, pridáme cesnak, zázvor, hrozienka, ocot, cukor, klinčeky, korenie, soľ, nasekané čili papričky a citrónovú šťavu. Všetko spolu povaríme, až kým jednotlivé suroviny nie sú úplne rozvarené.
3. Rozvarenú jablkovú zmes dôkladne rozmixujeme v mixéri, čatní naplníme do čistých zaváraninových pohárov, uzatvoríme a otočíme dnom nahor. Takto môžeme skladovať v chladničke niekoľko týždňov.

Autor: smeŽeny