Suroviny:
- 200 g kuracích pŕs
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 PL hladkej múky
- 2 dl smotany na šľahanie
- 2 jablká
- cibuľa
- karí korenie
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Cibuľu speníme na oleji a orestujeme s kuracím mäsom. Ochutíme karí korením a premiešame. Poprášime hladkou múkou, zalejeme smotanou na šľahanie, pridáme pokrájané jablká a podusíme, kým jablká nezmäknú. Ochutíme soľou a korením.
Tip: Jedlo môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo sušenými hrozienkami. Podávame s ryžou alebo pita plackami.
