Jablkovo-makové kocky upečiete aj keď piecť neviete

Keď zavriete oči, budete presvedčení,že jete tú najlepšiu jablkovo-makovú štrúdľu. Túto však upečiete takmer bez roboty.

Jablkovo-makové kocky(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 150 g hrubej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 125 g masla
  • 150 g mletého maku
  • 250 g bieleho smotanového jogurtu
  • 500 g postrúhaných kyslých jabĺk (aj sošupkou)
  • 2 vajcia
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Všetky zložky zmiešame – najprv vajcia, múku, cukor a maslo, potom pridáme mak, jablká a nakoniec jogurt. Vylejeme na plech potretý maslom a vysypaný hrubou múkou. Pečieme asi 30 - 35 minút pri 200 °C.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 15 433
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 792
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 465
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 546
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 5 000
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 400
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 914
  9. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 3 406
  10. Najužitočnejšia appka 2 672

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vietnamské bistrá u nás nie sú vietnamské

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

Neprehliadnite tiež

Kariérna poradkyňa: Len dve percentá ľudí nemajú žiaden vrodený talent

Zuzana Záhradníková pomáha ľuďom objaviť ich talent.

Zo speváčky herečkou. Ako sa z Lady Gaga zrodila hviezda

Už viem, že za niečo stojím, tvrdí.

Polovica Sloveniek bude mať nanajvýš jedno dieťa

Veľkosť rodiny je slobodné rozhodnutie, ktoré diktuje ekonomika.

Ako zorganizovať nezabudnuteľnú rozlúčku so slobodou

Desať tipov, keď plánujete párty pre budúcu nevestu.