Tropické Mojito
Suroviny:
- ½ limetky
- 3 ČL trstinového hnedého cukru
- čerstvá mäta
- 100 ml bieleho rumu
- 150 ml sódy
- pohár ľadu
Mojito je tradičný kubánsky kokteil. Bežne sa podáva s mätou, ale môžeme doň pridať aj jahody, banány alebo maliny.
- Do pohára dáme nakrájané kúsky limetky, lístky čerstvej mäty a trstinový hnedý cukor. Všetko rozdrtíme.
- Pohár naplníme ľadom, prilejeme rum a dolejeme sódu.
- Podávame ozdobené kolieskom limetky a slamkou.
Tip: Ak vynecháme rum, môžeme si takto namiešať aj nealkoholické virgin mojito.

Slaná Margarita
Suroviny:
- 6 cl striebornej tequily
- 4 cl cointreau
- 2 cl limetkovej šťavy
- pohár ľadu
Margarita je najznámejší koktejl s tequilou, ktorý sa podáva v pohári so slanou krustou.
- Najprv si pripravíme slanú krustu na pohári. Plátkom limetky potrieme okraj pohára, ktorý potom vložíme do taniera do soľou.
- Šejker naplníme do polovice ľadom, prilejeme limetkovú šťavu, cointreau a tequilu.
- Dôkladne pretrepeme, precedíme a nalejeme do pohára do slanou krustou. Podávame ozdobené plátkom limetky.
Tip: Namiesto cointreau môžeme použiť aj likér triple sec.

Exotická Piña Colada
Suroviny:
- 3 cl bieleho rumu
- 3 cl kokosového mlieka
- 9 cl ananásového džúsu
- pár kvapiek sódy
- ľadová drť
Aj keď svojou kokosovo-ananásovou chuťou pripomína Karibik, tento drink vznikol v Španielsku, odkiaľ sa rozšíril po celom svete.
- Rum, kokosové mlieko a ananásový džús pretrepeme s ľadovou drťou v šejkri tak, aby vznikol nápoj s hustou penou.
- Nalejeme do pohára, doplníme sódou a ozdobíme kúskami ananásu.
Tip: Ak namiesto bieleho rumu použijeme pomarančový džús, môžeme si namiešať nealkolickú verziu tohto kokteilu – Virgin Coladu.
