Potrebujeme:
- 500 g fazuľkových strukov
- 400 g kuracích pŕs
- 3 jablká
- 1 mladú cibuľku
- 2 PL masla
- 1 mladý zeler
- zelerovú vňať
- citróny
- slnečnicový olej
- olej z lieskových orechov
- 2 čl mletej štipľavej papriky
- soľ
Postup:
Kuracie prsia posypeme paprikou, zmiešame s citrónovou šťavou z jedného menšieho citróna a 1 dl oleja a niekoľko hodín necháme marinovať v chlade.
Fazuľkové struky povaríme 2 minúty vo vriacej vode, odcedíme a prikryté zmiešame s maslom. Z jabĺk odstránime jadrovník, pokrájame ich na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou z jedného menšieho citróna.
Zeler očistíme, pokrájame na pásiky a zopár minút blanšírujeme vo vriacej, osolenej vode. Kuracie prsia osolíme a ugrilujeme vcelku. Pokrájame ich na pásiky a spolu s posekanou zelerovou vňaťou a 2 lyžicami oleja z lieskových orechov vmiešame do šalátu.