Potrebujeme:
- 200 g steak na každé 2 osoby
- 200 g cukrového hrášku
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- za hrsť mladých listov hlávkového šalátu
- 1 strúčik alebo stonku mladého cesnaku
- 2 malé červené cibule alebo šalotky
- 1 PL prepraženého masla
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL octu
- 1 čl Dijonskej horčice
- ½ čl medu
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Odležaný steak okoreníme a na rozohriatej panvici ho opečieme oboch strán a necháme v teple odležať. Na masle opečieme cesnak a na plátky pokrájanú mrkvu a na kolieska pokrájaný petržlen. Odstavíme a pridáme cibuľu na kolieska.
Hrášok sparíme asi 2 – 3 minúty. Z oleja, horčice, medu a octu vyrobíme zálievku. Do nej pridáme hrášok a steak nakrájaný na plátky. Na šalát uložíme koreňovú zeleninu
a hrášok s mäsom.