Suroviny:
- 1,5 kg morských rýb podľa chuti
- 750 g mušlí
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- červená paprika
- koriander
- veľká rajčina
- 1 PL rajčinového pretlaku
- 1,5 dl olivového oleja
- 2 dl bieleho vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 zemiaky, ošúpané a pokrájané na kolieska
- pár obrých kreviet
V tomto jedle s vôňou mora nájdete množstvo zdravej výživy.
1. Rybacie mäso a mušle opláchneme studenou vodou a posolíme. Rybu pokrájame na menšie kusy.
2. Cibuľu, papriku a rajčinu pokrájame na kúsky, cesnak ošúpeme a roztlačíme nožom alebo prelisujeme.
3. Do hlbokej panvice dáme pokrájanú zeleninu, zemiaky, rybu, mušle a ochutíme koriandrom. Biele víno vymiešame s olivovým olejom, rajčinovým pretlakom, soľou a korením. Zmesou prelejeme suroviny na panvici.
4. Podlejeme trochou vody a varíme na miernom plameni 40 minút. Krátko pred dovarením pridáme krevety, ktoré neznesú dlhšiu tepelnú úpravu. Podávame s čerstvým chlebom a pohárom vína.
Tip: Namiesto rybacieho mäso môžeme použiť aj kuracie alebo bravčové.