Potrebujeme:
- 1 údeného pstruha
- 1 l žinčice zo salaša
- 300 g mrkvy
- 100 g paštrnáka
- 200 g čerstvého hrášku
- prepeličie vajcia
- silný hovädzí vývar
- ligurček
- mätu
- petržlenovú vňať
- pažítku
- kôpor
- celé nové korenie (5 ks)
- bobkový list (2 ks)
- celé a mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Tretinu mrkvy a paštrnáka nakrájame na rezančeky (julien) a zvyšok pokrájame na kocky a dáme variť do litra osolenej vody s bobkovým listom, celým novým a čiernym korením asi na 15 minút. Potom vlejeme žinčicu a povaríme.
Medzitým vo vývare krátko povaríme hrášok a julien zeleninu. Pred podávaním pridáme do polievky pokrájané bylinky okrem pažítky, podľa potreby dosolíme a okoreníme čerstvým mletým korením.
Do tanierov najprv naporciujeme údenú rybu, hrášok, julien zeleninu, žĺtok a ozdobíme pažítkou a kôprom. Až na stole zalejeme horúcou polievkou.