Potrebujeme:
- jahňacie stehno
- 2-3 plátky prerastanej slaniny
- 5 strúčkov cesnaku
- 1 dl červeného vína
- 2 dl olivového oleja
- 1 citrón
- 1 čl drveného čili
- 3 vetvičky rozmarínu
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Mäso odblaníme, z jednej strany nakrojíme až ku kosti, prešpikujeme hrubšími pásikmi slaniny a okoreníme mletým čiernym korením.
Z popučeného cesnaku, citrónovej šťavy, čili, rozmarínu, vína a oleja vyrobíme marinádu, v ktorej necháme mäso odležať aspoň pár hodín.
Mäso grilujeme asi 40 minút na miernej pahrebe a občas potierame marinádou a pred dokončením osolíme.
Ak je stehno väčšie (viac ako 1,5 – 2 kg), tak polovičku stehna obkrájame, potrieme zvyšnou marinádou a necháme dôjsť na chladnúcom grile ešte asi 15 minút.
Podávame s grilovanou cuketou, špargľou, s novými zemiakmi alebo len tak s chlebom.