Foodblogerky Barbora a Mira vedia, ako sa stravovať bez mäsa

Barbora Drahovská a Mira Nemčeková blogujú o vegetariánskom jedle a porozprávali nám, čo znamená byť foodblogerom a ako sa dá zdravo stravovať aj bez mäsa.

(Zdroj: Petra Bošanská)

Spoznali ste sa v bratislavskom Lamači, keď ste tam obe bývali. Prechádzali sa, rozprávali a neskôr spolu varili. Za tým príbehom musí byť niečo viac...

Mira: Spoznali sme sa, keď som začala k Barborinmu priateľovi chodiť na hodiny gitary. Aj on je vegetarián, zaujímal sa o stravu, a tak sme si začali vymieňať naše obľúbené recepty.

Barbora:  Áno, Mimi sa najprv spoznala s Lukášom a potom som mu ju ukradla. Práve v kuchyni sa z nás stali dobré kamarátky.  

Obe ste kreatívne vegetariánky, jedna málo solí, druhá málo sladí... Váš blog bite me má už päť rokov. Čo vás pri jeho založení najviac inšpirovalo?

Článok pokračuje pod video reklamou

Barbora: Naša láska k jedlu a vareniu prináša prvé ovocie. Mám pocit, že sme nabrali druhý dych a naozaj platí, že ak niečo robíte s vášňou, je to predurčené na úspech. Mňa najviac napĺňajú komentáre našich  fanúšikov.

Mira: Dodnes ma inšpiruje fakt, že je na svete toľko neuveriteľne dobrého vegetariánskeho jedla, a vždy keď niečo nové objavím, mám pocit, že sa o to musím podeliť so svetom.

Byť foodblogerom je dnes veľmi módne. Keď niekto nie je raw, bio, bezlepkový, vegán, alergik a neviem čo ešte, nie je trendy. Ako to vnímate vy?

Barbora: Foodblogy určite prispeli k tomu, že sa ľudia začali viac zaujímať o to, čo jedia. A čo sa týka trendov ako strava bez lepku, bez laktózy a podobne, podľa mňa toto veľa ľuďom prerastá cez hlavu a skôr si tým len komplikujú život. Samozrejme, s výnimkou tých, ktorí túto diagnózu naozaj majú. Som zástancom kvalitných potravín, to je základ úspechu aj zdravia.

Mira: Vnímam to ako pozitívny trend, viac sme sa začali zamýšľať nad tým, čo jeme, ako jedlo pôsobí na naše zdravie a odkiaľ pochádzajú naše potraviny. My sme náš blog založili ešte vtedy, keď sa na vegetariánov všetci pozerali ako na členov nejakej sekty a v reštauráciách bol výber bezmäsitej ponuky zúžený na vyprážaný syr a zeleninovú panvičku.

Je medzi foodblogermi konkurencia?

Barbora: Každý sme iný, máme iný prístup k našim čitateľom, ale skôr medzi mnohými z nás vzniká „online“ priateľstvo.

Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa predplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom C47QE na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa predplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom C47QE na číslo 8787, alebo kliknite na tlačidlo s textom SMS a odošlite predvyplnenú SMS. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  5. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  6. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  7. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  8. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  9. Vizuálny smog je problém
  10. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  1. Najkrajšie americké národné parky
  2. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  3. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  4. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  5. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  6. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Ochrana pred tropickou horúčavou
  9. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  10. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  1. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 14 760
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 8 249
  3. Najkrajšie americké národné parky 6 486
  4. Vizuálny smog je problém 3 468
  5. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 998
  6. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 2 822
  7. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 2 409
  8. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 219
  9. Keď Slováci krotia morský vietor 1 921
  10. Objavte najvzácnejšiu hubu na svete. Rastie na Liptove 1 910

Téma: Rozhovory z denníka SME


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Bugár nechápe, čo mu Danko vytýka. Od roztržky sa ešte nestretli

SNS sa často púšťa do nominantov Mosta.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Béla Neluhár

V SNS súdia partnera podľa seba

Neprehliadnite tiež

Ako rozhýbať deti vo svete moderných technológií

Rodič musí byť dobrým pozorovateľom.

Maximálne letná móda: Inšpirujte sa filmom Mamma Mia!

Tipy do šatníka nájdete aj na filmových plátnach.

Nákupy z fariem: Prečo nezabúdať na lokálne potraviny?

Lokálne potraviny sú Slovákom čoraz sympatickejšie.

Destinácia ako stvorená pre oddych: Čím je výnimočný Thermenland?

Vydajte sa na miesto, kde zabudnete na stres každodenného života.