SME
Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Foodblogerky Barbora a Mira vedia, ako sa stravovať bez mäsa

Barbora Drahovská a Mira Nemčeková blogujú o vegetariánskom jedle a porozprávali nám, čo znamená byť foodblogerom a ako sa dá zdravo stravovať aj bez mäsa.

(Zdroj: Petra Bošanská)

Spoznali ste sa v bratislavskom Lamači, keď ste tam obe bývali. Prechádzali sa, rozprávali a neskôr spolu varili. Za tým príbehom musí byť niečo viac...

Mira: Spoznali sme sa, keď som začala k Barborinmu priateľovi chodiť na hodiny gitary. Aj on je vegetarián, zaujímal sa o stravu, a tak sme si začali vymieňať naše obľúbené recepty.

Barbora:  Áno, Mimi sa najprv spoznala s Lukášom a potom som mu ju ukradla. Práve v kuchyni sa z nás stali dobré kamarátky.  

Obe ste kreatívne vegetariánky, jedna málo solí, druhá málo sladí... Váš blog bite me má už päť rokov. Čo vás pri jeho založení najviac inšpirovalo?

SkryťVypnúť reklamu

Barbora: Naša láska k jedlu a vareniu prináša prvé ovocie. Mám pocit, že sme nabrali druhý dych a naozaj platí, že ak niečo robíte s vášňou, je to predurčené na úspech. Mňa najviac napĺňajú komentáre našich  fanúšikov.

Mira: Dodnes ma inšpiruje fakt, že je na svete toľko neuveriteľne dobrého vegetariánskeho jedla, a vždy keď niečo nové objavím, mám pocit, že sa o to musím podeliť so svetom.

Byť foodblogerom je dnes veľmi módne. Keď niekto nie je raw, bio, bezlepkový, vegán, alergik a neviem čo ešte, nie je trendy. Ako to vnímate vy?

Barbora: Foodblogy určite prispeli k tomu, že sa ľudia začali viac zaujímať o to, čo jedia. A čo sa týka trendov ako strava bez lepku, bez laktózy a podobne, podľa mňa toto veľa ľuďom prerastá cez hlavu a skôr si tým len komplikujú život. Samozrejme, s výnimkou tých, ktorí túto diagnózu naozaj majú. Som zástancom kvalitných potravín, to je základ úspechu aj zdravia.

SkryťVypnúť reklamu

Mira: Vnímam to ako pozitívny trend, viac sme sa začali zamýšľať nad tým, čo jeme, ako jedlo pôsobí na naše zdravie a odkiaľ pochádzajú naše potraviny. My sme náš blog založili ešte vtedy, keď sa na vegetariánov všetci pozerali ako na členov nejakej sekty a v reštauráciách bol výber bezmäsitej ponuky zúžený na vyprážaný syr a zeleninovú panvičku.

Je medzi foodblogermi konkurencia?

Barbora: Každý sme iný, máme iný prístup k našim čitateľom, ale skôr medzi mnohými z nás vzniká „online“ priateľstvo.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C47QE na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M47QE na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 619
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 367
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 860
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 497
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 980
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 363
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 029
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 640
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 561
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 306
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Rozhovory z denníka SME

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Záchranár Peter Vizvary z galantskej nemocnice, ktorého na ARO doviezli na Silvestra po tom, ako sa pri práci sám nakazil koronavírusom.

Pocit dusenia mám stále v sebe, vraví pacient pripojený na kyslík.

10 h
Monika Jankovská odchádza z výsluchu na NAKA v Nitre.

S vyšetrovateľmi začala spolupracovať koncom októbra.

8 h

Rozhovory ZKH s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

8 h

Neprehliadnite tiež

Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

15 h
Tartaletky s bielou čokoládou

Recepty na rezy, torty aj cheesecake.

22 h

Existuje správny počet detí v rodine?

14. okt