SME

Foodblogerky Barbora a Mira vedia, ako sa stravovať bez mäsa

Barbora Drahovská a Mira Nemčeková blogujú o vegetariánskom jedle a porozprávali nám, čo znamená byť foodblogerom a ako sa dá zdravo stravovať aj bez mäsa.

(Zdroj: Petra Bošanská)

Spoznali ste sa v bratislavskom Lamači, keď ste tam obe bývali. Prechádzali sa, rozprávali a neskôr spolu varili. Za tým príbehom musí byť niečo viac...

Mira: Spoznali sme sa, keď som začala k Barborinmu priateľovi chodiť na hodiny gitary. Aj on je vegetarián, zaujímal sa o stravu, a tak sme si začali vymieňať naše obľúbené recepty.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Barbora:  Áno, Mimi sa najprv spoznala s Lukášom a potom som mu ju ukradla. Práve v kuchyni sa z nás stali dobré kamarátky.  

Obe ste kreatívne vegetariánky, jedna málo solí, druhá málo sladí... Váš blog bite me má už päť rokov. Čo vás pri jeho založení najviac inšpirovalo?

SkryťVypnúť reklamu

Barbora: Naša láska k jedlu a vareniu prináša prvé ovocie. Mám pocit, že sme nabrali druhý dych a naozaj platí, že ak niečo robíte s vášňou, je to predurčené na úspech. Mňa najviac napĺňajú komentáre našich  fanúšikov.

Mira: Dodnes ma inšpiruje fakt, že je na svete toľko neuveriteľne dobrého vegetariánskeho jedla, a vždy keď niečo nové objavím, mám pocit, že sa o to musím podeliť so svetom.

Byť foodblogerom je dnes veľmi módne. Keď niekto nie je raw, bio, bezlepkový, vegán, alergik a neviem čo ešte, nie je trendy. Ako to vnímate vy?

Barbora: Foodblogy určite prispeli k tomu, že sa ľudia začali viac zaujímať o to, čo jedia. A čo sa týka trendov ako strava bez lepku, bez laktózy a podobne, podľa mňa toto veľa ľuďom prerastá cez hlavu a skôr si tým len komplikujú život. Samozrejme, s výnimkou tých, ktorí túto diagnózu naozaj majú. Som zástancom kvalitných potravín, to je základ úspechu aj zdravia.

SkryťVypnúť reklamu

Mira: Vnímam to ako pozitívny trend, viac sme sa začali zamýšľať nad tým, čo jeme, ako jedlo pôsobí na naše zdravie a odkiaľ pochádzajú naše potraviny. My sme náš blog založili ešte vtedy, keď sa na vegetariánov všetci pozerali ako na členov nejakej sekty a v reštauráciách bol výber bezmäsitej ponuky zúžený na vyprážaný syr a zeleninovú panvičku.

Je medzi foodblogermi konkurencia?

Barbora: Každý sme iný, máme iný prístup k našim čitateľom, ale skôr medzi mnohými z nás vzniká „online“ priateľstvo.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C47QE na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 99 482
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 168
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 893
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 117
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 225
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 905
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 681
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu