Foodblogerky Barbora a Mira vedia, ako sa stravovať bez mäsa

Barbora Drahovská a Mira Nemčeková blogujú o vegetariánskom jedle a porozprávali nám, čo znamená byť foodblogerom a ako sa dá zdravo stravovať aj bez mäsa.

(Zdroj: Petra Bošanská)

Spoznali ste sa v bratislavskom Lamači, keď ste tam obe bývali. Prechádzali sa, rozprávali a neskôr spolu varili. Za tým príbehom musí byť niečo viac...

Mira: Spoznali sme sa, keď som začala k Barborinmu priateľovi chodiť na hodiny gitary. Aj on je vegetarián, zaujímal sa o stravu, a tak sme si začali vymieňať naše obľúbené recepty.

Barbora:  Áno, Mimi sa najprv spoznala s Lukášom a potom som mu ju ukradla. Práve v kuchyni sa z nás stali dobré kamarátky.  

Obe ste kreatívne vegetariánky, jedna málo solí, druhá málo sladí... Váš blog bite me má už päť rokov. Čo vás pri jeho založení najviac inšpirovalo?

Článok pokračuje pod video reklamou

Barbora: Naša láska k jedlu a vareniu prináša prvé ovocie. Mám pocit, že sme nabrali druhý dych a naozaj platí, že ak niečo robíte s vášňou, je to predurčené na úspech. Mňa najviac napĺňajú komentáre našich  fanúšikov.

Mira: Dodnes ma inšpiruje fakt, že je na svete toľko neuveriteľne dobrého vegetariánskeho jedla, a vždy keď niečo nové objavím, mám pocit, že sa o to musím podeliť so svetom.

Byť foodblogerom je dnes veľmi módne. Keď niekto nie je raw, bio, bezlepkový, vegán, alergik a neviem čo ešte, nie je trendy. Ako to vnímate vy?

Barbora: Foodblogy určite prispeli k tomu, že sa ľudia začali viac zaujímať o to, čo jedia. A čo sa týka trendov ako strava bez lepku, bez laktózy a podobne, podľa mňa toto veľa ľuďom prerastá cez hlavu a skôr si tým len komplikujú život. Samozrejme, s výnimkou tých, ktorí túto diagnózu naozaj majú. Som zástancom kvalitných potravín, to je základ úspechu aj zdravia.

Mira: Vnímam to ako pozitívny trend, viac sme sa začali zamýšľať nad tým, čo jeme, ako jedlo pôsobí na naše zdravie a odkiaľ pochádzajú naše potraviny. My sme náš blog založili ešte vtedy, keď sa na vegetariánov všetci pozerali ako na členov nejakej sekty a v reštauráciách bol výber bezmäsitej ponuky zúžený na vyprážaný syr a zeleninovú panvičku.

Je medzi foodblogermi konkurencia?

Barbora: Každý sme iný, máme iný prístup k našim čitateľom, ale skôr medzi mnohými z nás vzniká „online“ priateľstvo.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C47QE na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C47QE na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  3. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  8. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  9. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  10. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  3. Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018
  4. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  5. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  6. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  7. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  8. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  9. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  10. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 14 466
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 11 968
  3. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 9 782
  4. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 256
  5. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 6 086
  6. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 5 492
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 5 310
  8. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 4 208
  9. Jedli ste už ružovú čokoládu? 3 650
  10. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 3 018

Téma: Rozhovory z denníka SME


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Únik chemikálií nepotvrdili. Čo sa stalo na stavenisku R7 pri Blatnej (otázky a odpovede)

Merania hasičov a chemikov nebezpečné látky nepotvrdili.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Teraz Šefčoviča nastrkajú všade

Do prezidentskej zápletky už chýba len Danko.

EKONOMIKA

Kratochvílová: Chceme ľudí presvedčiť, aby presadli do autobusov

Ako bude vyzerať doprava v hlavnom meste?

KOMENTÁRE

Dostali sme sa do civilizačnej pasce (píše Michal Havran)

Zostaneme opäť sami, rozhádaní s našimi spojencami, bez plánu a peňazí.

Neprehliadnite tiež