Suroviny:
- balenie lístkového cesta
- balenie čerstvého špenátu
- 50 g kozieho syra
- vajce
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu mlieka
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- Najprv si pripravíme plnku. V hrnci osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme umytý špenát, osolíme, okoreníme a podusíme domäkka.
- Prilejeme trochu mlieka a pridáme trochu vyšľahaného vajíčka (časť si necháme na potretie štrúdle). Potom pridáme rozdrobený kozí syr a necháme ho roztopiť v špenátovej zmesi. Zmes necháme vychladnúť, zlejeme z nej prebytočnú tekutinu a rovnomerne rozotrieme na lístkové cesto.
- Zrolujeme a potrieme zvyškom vajíčka. Konce štrúdle zahneme, cesto popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 190 stupňov 30 až 40 minút do chrumkava.
Tip: Namiesto kozieho syra môžeme použiť aj fetu alebo mozzarellu.
