Suroviny:
- 500 g lístkového špenátu
- šalvia
- tymián
- 150 g kyslej smotany
- 225 g lístkového cesta
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- citrónová šťava
- 4 vajcia
- cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- sterilizovaná kukurica
- olej
- Špenát umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame nadrobno a osmažíme na panvici s olejom dosklovita. Pridáme špenát a kukuricu, ochutíme šalviou a tymiánom a chvíľu podusíme domäkka. Odstavíme.
- K dusenému špenátu primiešame smotanu, vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a muškátovým orieškom.
- Lístkové cesto vyvaľkáme a rozrežeme na štvorčeky. Do stredu každého štvorčeka dáme špenátovú plnku a okraje zahneme tak, aby plnka z koláčikov nevytiekla. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 45 minút dozlatista.
Tip: Koláčiky môžeme urobiť aj okrúhle alebo trojuholníkové.

