SME
Pondelok, 14. jún, 2021 | Meniny má VasilKrížovkyKrížovky

Hráškový quiche po francúzsky

Tento slaný koláč je nenáročný na prípravu aj suroviny, no predsa veľmi chutný.

(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 330 g hladkej múky
  • soľ
  • 1 vajce do cesta + 6 vajec na náplň
  • 170 g masla
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml kyslej smotany
  • muškátový oriešok
  • 100 g slaniny
  • 70 g ementálu
  • mleté čierne korenie
  • čerstvý alebo mrazený hrášok
  1. Predhrejeme rúru na 160 stupňov.
  2. V miske zmiešame múku, soľ, vajce a maslo s vodou. Vypracujeme rukami hladké cesto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
  3. Slaninu pokrájame na kocky. Hrášok uvaríme v slanej vode.
  4. V ďalšej miske vymiešame mlieko, smotanu a šesť vajec na plnku. Osolíme, okoreníme a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom.
  5. Vyberieme cesto a vyvaľkáme z neho tenkú placku, ktorú prenesieme do koláčovej formy tak, aby cesto prepadlo niekoľko centimetrov cez okraj formy. Okraje cesta zahneme dovnútra tak, aby na vrchole koláča vytvorili „tunel“.
  6. Na cesto nasypeme pokrájanú slaninu a postrúhaný ementál. Zalejeme vajíčkovo-smotanovou zmesou a ozdobíme hráškom. Pečieme 45 až 60 minút dozlatista.

Tip: Do náplne môžeme použiť rôznu zeleninu podľa chuti.

Skryť Vypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Upečte si slané koláče. Vybrali sme desať receptov Čítajte  Prečítajte si tiež: Špargľový koláč so syrom Čítajte  Prečítajte si tiež: Špenátový quiche s kozím syrom Čítajte 

 

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Ako sa mení dynamika firiem?
  4. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  5. Hudbou proti holorubom.
  6. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Hudbou proti holorubom.
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  4. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  5. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  6. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  7. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  10. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 139
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 144
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 923
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 621
  5. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 619
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 399
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 919
  8. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 736
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 275
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 342
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Advokát Roman Kvasnica.

Súd pôvodne uprednostnil úvahy pred riadnymi dôkazmi.


8 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Prečo je správne podať vakcíny aj deťom.


a 2 ďalší 5 h