SME
Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Sacherova torta plná čokolády

Základom Sacherovej torty je kvalitná čokoláda a dobrý, v ideálnom prípade domáci džem.

(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 130 g masla
  • 110 g práškového cukru
  • vanilka
  • 6 vajec
  • 130 g čokolády na varenie
  • 100 g cukru
  • 130 g hladkej múky
  • kypriaci prášok
  • soľ
  • marhuľový džem

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 150 g čokolády
  • 1/8 l vody
  1. Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, do zmesi postupne zašľaháme žĺtky a rozpustenú čokoládu.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a došľaháme. Sneh opatrne vmiešame do zmesi. Nakoniec primiešame múku so štipkou kypriaceho prášku a troškou soli.
  3. Hotovým cestom naplníme maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu. Pečieme pri teplote 160 stupňov 60 až 70 minúť.
  4. Upečenú tortu vyklopíme, necháme päť minút odstáť a potrieme marhuľovým džemom. Potom ju polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že cukor povaríme vo vode, kým sa nerozpustí, potom pridáme čokoládu a vymiešame dohladka. Uvarenú polevu necháme trochu vychladnúť, aby bola dostatočne hustá.

Tip: Sacherova torta sa podáva so šľahačkou. 

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  2. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  3. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  4. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  1. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  2. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  3. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  4. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  5. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  6. Aj panelák môže byť Smart
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  9. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  10. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 495
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 814
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 173
  4. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 610
  5. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 488
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 143
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 048
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 720
  9. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 823
  10. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 817
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dušan Kováčik prichádza na súd.

Súd vymeral Kováčikovi aj trest prepadnutia majetku.


10 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Problematický je najmä Prešovský kraj.


13 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu