Suroviny:
- 130 g masla
- 110 g práškového cukru
- vanilka
- 6 vajec
- 130 g čokolády na varenie
- 100 g cukru
- 130 g hladkej múky
- kypriaci prášok
- soľ
- marhuľový džem
Na polevu:
- 200 g cukru
- 150 g čokolády
- 1/8 l vody
- Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, do zmesi postupne zašľaháme žĺtky a rozpustenú čokoládu.
- Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a došľaháme. Sneh opatrne vmiešame do zmesi. Nakoniec primiešame múku so štipkou kypriaceho prášku a troškou soli.
- Hotovým cestom naplníme maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu. Pečieme pri teplote 160 stupňov 60 až 70 minúť.
- Upečenú tortu vyklopíme, necháme päť minút odstáť a potrieme marhuľovým džemom. Potom ju polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že cukor povaríme vo vode, kým sa nerozpustí, potom pridáme čokoládu a vymiešame dohladka. Uvarenú polevu necháme trochu vychladnúť, aby bola dostatočne hustá.
Tip: Sacherova torta sa podáva so šľahačkou.