Jamie Oliver: Najbohatší šéfkuchár bude znovu otcom

Svetoznámy britský kuchár žiari šťastím. Jeho manželka Jools je rok po štyridsiatke zase v požehnanom stave.

Jamie s tehotnou manželkou(Zdroj: SITA)

K trom dievčatám a synovi manželov Oliverovcov už v auguste pribudne ďalší potomok, ktorého si najmä nastávajúca mamička veľmi priala.

Dvojica sa vzala pred šestnástimi rokmi, po siedmich rokoch vzťahu „na divoko“. Momentálne vychovávajú trinásťročnú Poppy, dvanásťročnú Daisy, šesťročnú Petal a päťročného Buddyho.

Jamie mal najprv z manželkinej túžby po ďalšom dieťati obavy. Pred rokom bol zásadne proti, aby sa už beztak početná rodina ďalej rozrastala, Jools však bola vytrvalá a teraz, keď je dieťa na ceste, sa, samozrejme, teší spolu s ňou.

Článok pokračuje pod video reklamou

„Milujem deti. Mám zvláštnu prácu, zvláštny život, ale moja rodina ma udržiava v realite,“ vyznal sa v rozhovore pre The Mirror a dodal, že mu je celkom jedno, či to bude chlapec, alebo dievča.

„Bolo by pekné trošku to dať v našej rodine do rovnováhy. Štipka testosterónu by preto padla vhod, ale, samozrejme, že budem vďačný za čokoľvek, len nech je to zdravé. A myslím to úprimne.“

Poslúcha manželku

Jamie chápe, že udržať si harmonický rodinný život nie je pri jeho náročnom pracovnom tempe ľahké. Vraj na to pozná skvelý a zaručene fungujúci recept.

„Robím všetko, čo chce manželka. Naozaj. Masáže, bozky... Skúšam všetko. Hlavne veľa lásky a maznania. Nepestujem si nevraživosť a usilujem sa byť trpezlivý. Masírujem jej nohy a varím jej večere. Napokon, po všetkých tých rokoch je Jools stále mojím najlepším priateľom," tvrdí.

Loading

...

Majster medzi kuchármi

Jamie Oliver sa doslova narodil pre varenie. Stalo sa tak v roku 1975, keď prišiel do rodiny Sally a Trevora Oliverovcov, ktorí prevádzkovali v Essexe vychýrenú kriketovú krčmu.

Ešte než začal chodiť do základnej školy, chodieval s otcom nakupovať suroviny a učil sa spoznávať rôzne chute.

Absolvoval hotelovú školu Westminster Catering College. Potom nastúpil „do učenia“ k legende talianskej kuchyne Antoniovi Carlucciovi, kde sa spoznal s Gennarom Contaldom, svojím budúcim tútorom, ktorého poznáme ako sivú eminenciu z Jamieho kuchárok a televíznych programov.

Stačil rok a získal prácu snov v slávnej londýnskej reštaurácii River Café, a to nemal ešte ani dvadsať.

Medzinárodná celebrita

Po jeho nástupe do práce zaúradovala náhoda. Do River Café prišiel natáčať dokument televízny štáb a Jamie musel pred kamerou zastúpiť skúsenejšieho kolegu, ktorý mal zdravotné problémy.

Vďaka svojmu podrezanému jazyku a rýchlym šikovným rukám mal o dva týždne vo vrecku ponuku na vlastnú šou hneď od piatich televíznych producentov.

Zvolil si Pat Llewelynovú a neoľutoval. Každý rok ho čakala nová séria, nová kuchárska kniha, titulné stránky v časopisoch, kolekcia vlastného riadu a hlavne obrovský úspech.

Jamie sa stal medzinárodnou celebritou nielen vďaka vareniu, ale aj boju proti obezite a snahe šíriť osvetu o životospráve.

S majetkom, ktorý sa odhaduje na 150 miliónov eur, sa mu podarilo stať sa jedným z najbohatších Britov aj napriek tomu, že je dyslektik a  donedávna neprečítal žiadnu knihu. Priznal to pre Daily Telegraph a dodal, že jeho handicap zmenila až trilógia Hunger Games. 

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 34 954
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 240
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 686
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 15 031
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 839
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 352
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 099
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 515
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 786
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 680

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

ŠPORT

Sagan skončil v štrnástej etape štvrtý, po skvelom závere vyhral Fraile

Opäť zvýšil náskok v bodovacej súťaži.

Stĺpček Osmelené

Od mladosti mám problém s alkoholom a neviem si pomôcť

Som abstinent, aj keď nemusím.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.