http://zena.sme.sk/atomrss_title1970-01-01T01:00:00Zrss_subtitlePetit Press, a.s.rss_contact_emailhttp://zena.sme.sk/c/20430701/zdrava-exotika-ryzove-rezance-so-zeleninou.htmlZdravá exotika: Ryžové rezance so zeleninou2017-01-13T06:00:00ZDostali ste chuť na exotické kombinácie prísad, no chcete ostať fit? Tu je riešenie.http://zena.sme.sk/c/20430667/chrumkava-vecera-zeleninovy-salat-s-cicerom.htmlChrumkavá večera: Zeleninový šalát s cícerom2017-01-12T06:00:00ZCícer dokáže uspokojivo zasýtiť, zeleninou si doplníte potrebnú dennú dávku vitamínov.http://zena.sme.sk/c/20429584/desat-zeleninovych-jedal-ktore-vas-zohreju.htmlDesať zeleninových jedál, ktoré vás zohrejú2017-01-12T06:00:00ZAj keď sa nám zelenina spája s jarou a letom, nie je dôvod, aby sme si ju nedopriali aj v zime. Ak ju správne pripravíte, zohreje vás.http://zena.sme.sk/c/20430658/nieco-zdrave-na-zasytenie-quinoa-s-brokolicou.htmlNiečo zdravé na zasýtenie: Quinoa s brokolicou2017-01-11T12:15:54ZDoprajte si po sviatkoch zeleninovú očistu.http://zena.sme.sk/c/20414518/kupat-v-mlieku-osolit-takto-si-na-stedry-den-pripravite-kapra.htmlKúpať v mlieku? Osoliť? Takto si na Štedrý deň pripravíte kapra2016-12-23T14:45:51ZDaniel Hrivňák spolumajiteľ a executive chef reštaurácie Rudolfinum v Bratislave radí ako kupovať kapra a ako ho pripraviť na štedrovečernú večeru.http://zena.sme.sk/c/20413715/vianocne-recepty-na-tradicne-zakusky-a-kolace.htmlVianočné recepty na tradičné zákusky a koláče2016-12-20T06:00:00ZCez sviatky by to chcelo na stole sladkú klasiku. Vyberte si z našich desiatich receptov.http://zena.sme.sk/c/20401534/vybrali-sme-desat-receptov-na-skvele-nepecene-dezerty.htmlVybrali sme desať receptov na skvelé nepečené dezerty2016-12-08T06:00:00ZBez pečenia, no aj tak neodolateľné. Vyskúšajte našich desať tipov pre sladké jazýčky.http://zena.sme.sk/c/20378884/desat-bezlepkovych-zakuskov-na-vianocny-stol.htmlDesať bezlepkových zákuskov na vianočný stôl2016-11-29T06:00:00ZVybrali sme desať receptov, vďaka ktorým si aj celiatici užijú vianočné sviatky.http://zena.sme.sk/c/20394703/pecena-pikantna-tekvica.htmlPečená pikantná tekvica2016-11-28T06:00:00ZMáte chuť na niečo nezvyčajné a chutné alebo chcete prekvapiť návštevu? Toto je riešenie.http://zena.sme.sk/c/20394697/tekvicove-muffiny.htmlTekvicové muffiny2016-11-27T17:00:32ZDoprajte si sladký zákusok bez výčitiek svedomia a so sezónnymi prísadami.http://zena.sme.sk/c/20387414/ochutnajte-desat-lahodnych-receptov-na-vianocne-rozky.htmlOchutnajte desať lahodných receptov na vianočné rožky2016-11-25T06:00:00ZOrechové, vanilkové, makové, plnené, čokoládové, fúkané. Pozbierali sme recepty na sladké rožky, ktoré si zaslúžia miesto na vašom vianočnom stole.http://zena.sme.sk/c/20379683/cokoladove-sufle.htmlČokoládové suflé2016-11-18T06:00:00ZNadýchaný dezert z čokolády nikdy nesklame.http://zena.sme.sk/c/20379679/jednoducha-cokoladova-torta.htmlJednoduchá čokoládová torta2016-11-17T06:00:00ZČokoládou potešíte každý sladký jazýček, aj takouto tradičnou tortou.http://zena.sme.sk/c/20379655/kuskus-so-zeleninou-a-olivami.htmlKuskus so zeleninou a olivami2016-11-16T06:00:00ZKeď na mäso nemáte chuť, siahnite po sýtom, no ľahkom obede.http://zena.sme.sk/c/20379633/kuskusovy-salat-s-tuniakom.htmlKuskusový šalát s tuniakom2016-11-15T06:00:00ZJemná cestovina je výborným doplnkom do šalátov a spraví z nich výdatný obed.http://zena.sme.sk/c/20380883/rozvonajte-kuchynu-kokosom-desat-receptov-na-zakusky-a-kolace.htmlRozvoňajte kuchyňu kokosom. Desať receptov na zákusky a koláče2016-11-14T11:17:25ZVôňa kokosu robí z kuchyne skutočnú základňu domova. Inšpirujte sa našimi tipmi na sladké recepty.http://zena.sme.sk/c/20379623/medovy-kuskus-s-orechmi-a-susenym-ovocim.htmlMedový kuskus s orechmi a sušeným ovocím2016-11-14T06:00:00ZOmrzelo vás chrúmanie keksíkov alebo tradičné raňajky? Skúste kuskus aj s horúcim čajom.http://zena.sme.sk/c/20379605/kuskus-s-kuracim-masom.htmlKuskus s kuracím mäsom2016-11-13T06:00:00ZPikantný orient vo vašej kuchyni môže vyzerať aj takto.http://zena.sme.sk/c/20379558/babickin-jablkovy-kolac.htmlBabičkin jablkový koláč2016-11-12T06:00:00ZSladké, sezónne, jednoduché a klasické - komu by takýto koláč nechutil?http://zena.sme.sk/c/20379555/jablkovo-brokolicovy-salat.htmlJablkovo-brokolicový šalát2016-11-11T06:00:00ZOriginálna verzia pre ľahkú večeru.http://zena.sme.sk/c/20378875/vyskusajte-desat-chutnych-receptov-na-vianocne-pecivo.htmlVyskúšajte desať chutných receptov na vianočné pečivo2016-11-10T15:13:50ZZ množstva tipov na lahodné vianočné pečivo si určite vyberiete.http://zena.sme.sk/c/20379547/pikatne-jablkove-catni.htmlPikatné jablkové čatní2016-11-10T06:00:00ZČo tak vyskúšať sezónnu prílohu k bravčovému či kuraciemu mäsu?http://zena.sme.sk/c/20369259/zemiakovy-salat-patkrat-inak-klasicky-aj-netradicny.htmlZemiakový šalát päťkrát inak, klasický aj netradičný2016-11-08T15:02:24ZNa slovenskom vianočnom stole nesmie chýbať zemiakový šalát. Klasiku pozná každý, no mnohí ľudia radi siahnu aj po netradičnej, či odľahčenej verzii. Vybrali sme päť trochu iných receptov na zemiakový šalát.http://zena.sme.sk/c/20372789/symbol-domacej-pohody-je-babovka-vyberte-si-z-patnastich-receptov.htmlSymbol domácej pohody je bábovka. Vyberte si z pätnástich receptov2016-11-04T12:41:16ZBábovka s mandľami, jablkami, pudingom, čokoládou aj mrkvou. Nech sa páči, je to na vás.http://zena.sme.sk/c/20368355/desat-dezertov-s-mascarpone-pre-vikendovu-pohodu.htmlDesať dezertov s mascarpone pre víkendovú pohodu2016-10-28T08:37:36ZNepečené, pečené, v pohároch, s ovocím aj čokoládou. Vyskúšajte chutné koláče a dezerty s mascarpone.http://zena.sme.sk/c/20361253/vybrali-sme-desat-receptov-na-skvele-orechove-zakusky-a-kolace.htmlVybrali sme desať receptov na skvelé orechové zákusky a koláče2016-10-20T06:00:00ZKlasické, netradičné, RAW, s čokoládou, s krémom, bez múky či bez cukru? Vyberte si podľa svojej chuti.http://zena.sme.sk/c/20347792/kari-kurca-na-jablkach.htmlKarí kurča na jablkách2016-10-11T06:00:00ZJablká sú sladké a šťavnaté, no tvoria skvelý pár aj so slanými jedlami.http://zena.sme.sk/c/20347766/feniklovy-salat-s-hroznom.htmlFeniklový šalát s hroznom2016-10-10T06:00:00ZSezónu hrozna využite naplno, napríklad prípravou takéhoto sviežeho šalátu.http://zena.sme.sk/c/20347747/cuketove-placky-ako-priloha-aj-hlavne-jedlo.htmlCuketové placky ako príloha aj hlavné jedlo2016-10-09T06:00:00ZOmrzeli vás zemiaky či ryža ako príloha? Použije všestrannú cuketu.http://zena.sme.sk/c/20347704/francuzsky-cuketovy-quiche.htmlFrancúzsky cuketový quiche2016-10-08T06:00:00ZIdeálny variant na prípravu večere alebo chutného pokrmu pre hostí.http://zena.sme.sk/c/20347402/co-v-nedelu-na-obed-pripravte-si-domace-husacie-hody.htmlČo v nedeľu na obed? Pripravte si domáce husacie hody2016-10-07T13:53:39ZAko upiecť hus dochrumkava a nevysušiť mäso? Máme pre vás zaručený recept a nákupný zoznam.http://zena.sme.sk/c/20346140/namiesto-kyslej-kapusty-vyskusajte-kimci-korejsku-kvasenu-specialitu.htmlNamiesto kyslej kapusty vyskúšajte kimči - kórejskú kvasenú špecialitu2016-10-06T13:49:32ZKimči je tradičná kvasená zeleninová pochúťka pochádzajúca z Južnej Kórey, pričom prvé zmienky pochádzajú už spred tritisíc rokov. Každý Kórejčan skonzumuje počas roka viac ako 20 kg tohto zdravého jedla, ktoré si doma pripravujú rodiny na mnoho spôsobov, pričom zloženie závisí od použitej zeleniny, ročného obdobia a dokonca existujú aj netypické nepálivé varianty.http://zena.sme.sk/c/20346138/domaca-kvasena-kapusta.htmlDomáca kvasená kapusta2016-10-06T13:43:38ZKyslá kapusta vzniká prekvasením cukrov pomocou baktérií mliečneho kvasenia. Najmä v zime je dobrým zdrojom vitamínu C a mnohé z prítomných baktérií môžu mať priaznivý probiotický efekt na náš organizmus.http://zena.sme.sk/c/20346100/kvasenie-najstarsia-forma-uchovavania-potravin.htmlKvasenie. Najstaršia forma uchovávania potravín2016-10-06T13:39:03ZNa jeseň sa viac ako inokedy spoliehame v domácnosti na kvasenie. Potraviny zakonzervuje, zachová ich nutričné vlastnosti a často pridá aj čosi navyše.http://zena.sme.sk/c/20287099/co-v-nedelu-na-obed-tekvicova-polievka-a-kura-na-paradajkach.htmlČo v nedeľu na obed? Tekvicová polievka a kura na paradajkách2016-09-30T21:48:06ZSkúste nový recept na nedeľný stôl. Vybrali sme recepty a napísali a nákupný zoznam na polievku, hlavné jedlo aj dezert.http://zena.sme.sk/c/20290361/jablkovo-makove-kocky-upeciete-aj-ked-piect-neviete.htmlJablkovo-makové kocky upečiete aj keď piecť neviete2016-09-29T12:12:54ZKeď zavriete oči, budete presvedčení,že jete tú najlepšiu jablkovo-makovú štrúdľu. Túto však upečiete takmer bez roboty.http://zena.sme.sk/c/20282283/hrstkovy-salat-s-kuracinou.htmlHŕstkový šalát s kuracinou2016-09-23T06:00:00ZTeplý šalát plný zdravých a chutných vecí zasýti aj veľkých jedákov.http://zena.sme.sk/c/20281483/z-lesa-do-spajze.htmlZ lesa do špajze. Ako konzervovať huby a drobné ovocie2016-09-22T06:00:00ZLesy, háje a hory – to sú naše komory, hovorí slovenské príslovie a dodnes je to pravda.http://zena.sme.sk/c/20281419/salat-s-pecenymi-hruskami-a-gorgonzolou.htmlŠalát s pečenými hruškami a gorgonzolou2016-09-21T14:57:45ZŠaláty rozhodne nepatria len k letu. Pripraviť si ich môžete zo sezónnych plodín kedykoľvek počas roka. Stačí si vybrať správne suroviny.http://zena.sme.sk/c/20275461/orechova-rolada-s-vanilkovym-kremom.htmlOrechová roláda s vanilkovým krémom2016-09-16T13:18:34ZTakto si pripravíte efektný zákusok z orechov s prekvapením vo vnútri.http://zena.sme.sk/c/20262351/tri-letne-napoje-s-alkoholom-ktore-si-mozete-pripravit-aj-doma.htmlTri letné nápoje s alkoholom, ktoré si môžete pripraviť aj doma2016-09-05T06:00:00ZBarovú klasiku dostanete v každom podniku, no namiešať si ju môžete aj vo vlastnej kuchyni.http://zena.sme.sk/c/20239598/uzite-si-koniec-leta-desat-nepecenych-dezertov.htmlUžite si koniec leta. Desať nepečených dezertov2016-08-31T14:57:59ZRýchle, osviežujúce a nápadité. Také je pečenie - nepečenie.http://zena.sme.sk/c/20235473/cina-s-cukrovym-hraskom.htmlČína s cukrovým hráškom2016-08-18T06:00:00ZSo správnym receptom a kvalitnými ingredienciami si dokážete aj doma pripraviť vynikajúcu čínu.http://zena.sme.sk/c/20237773/cuketa-v-kuchyni-od-polievky-az-po-stavnaty-kolac.htmlCuketa v kuchyni. Od polievky až po šťavnatý koláč.2016-08-15T06:00:00ZMáte jej plnú záhradu alebo ste si ju doniesli z trhu a neviete čo s ňou. Máme pre vás niekoľko overených receptov s cuketou.http://zena.sme.sk/c/20235495/fazulkovy-salat-s-grilovanym-kuracim-masom.htmlFazuľkový šalát s grilovaným kuracím mäsom2016-08-15T06:00:00ZPripravte si rýchly a chutný šalát s fazuľovými strukmi, jablkami a kuracími prsiami.http://zena.sme.sk/c/20235457/steak-salat-s-cukrovym-hraskom-a-korenovou-zeleninou.htmlSteak šalát s cukrovým hráškom a koreňovou zeleninou2016-08-14T06:00:00ZTento šalát vás určite nasýti. Základ tvorí dobre odležaný steak.http://zena.sme.sk/c/20235419/cuketove-lodicky-s-hubami-a-syrom.htmlCuketové lodičky s hubami a syrom2016-08-13T06:00:00ZPlnená cuketa je patrí k tým známejším spôsobom prípravy letnej zeleniny.http://zena.sme.sk/c/20235437/hraskovy-bulgur-s-hovadzim-chvostom.htmlHráškový bulgur s hovädzím chvostom2016-08-12T06:00:00ZHovädzí chvost a bulgur nepoužívame v kuchyni často a možno je to škoda. Napraviť to môžeme s týmto receptom.http://zena.sme.sk/c/20235378/cuketove-slimaky.htmlCuketové slimáky2016-08-11T06:00:00ZPripravte si z cuketové rolky plnené mozzarelou, šunkou a ďalšími chutnými ingredienciami.http://zena.sme.sk/c/20235395/cuketova-pizza.htmlCuketová pizza2016-08-10T06:00:00ZPizza je taliansky vynález, ktorý si môžete pripraviť doma a podľa vlastnej chuti. Vyskúšajte pridať na cesto cuketu.http://zena.sme.sk/c/20230291/slivkove-kolace-s-makom-posypkou-so-smotanou-aj-tvarohom.htmlSlivkové koláče: s makom, posýpkou, so smotanou aj tvarohom2016-08-10T06:00:00ZNestíhate zbierať opadané slivky a neviete čo robiť s týmto fialovým ovocím? Inšpirujte sa tradičnými aj menej známymi receptmi na slivkové koláče.http://zena.sme.sk/c/20235373/losos-s-citrusmi-a-olivami.htmlLosos s citrusmi a olivami2016-08-09T06:00:00ZDoprajte si ľahkú večeru či obed. Príprava lososa nezaberie veľa času.http://zena.sme.sk/c/20235346/cuketovo-syrove-kolieska.htmlCuketovo-syrové kolieska2016-08-08T14:37:37ZCuketa je obľúbenou surovinou najmä v letných mesiacoch. Pripravte si z nej voňavé kolieska so syrom.http://zena.sme.sk/c/20225763/desat-napadov-ako-pripravit-brokolicu.htmlDesať nápadov ako pripraviť brokolicu2016-08-02T06:00:00ZPríprava brokolice nekončí brokolicovým krémom. Spôsobov ako ju pripraviť je oveľa viac.http://zena.sme.sk/c/20228595/cucoriedky-v-kolacoch-pirozkoch-zmrzline-raw-torte-vyberte-si.htmlČučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si2016-08-01T06:00:00ZČučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.http://zena.sme.sk/c/20220127/bazantia-hydinova-pasteta.htmlBažantia hydinová paštéta2016-08-01T06:00:00ZNiečo malé pod zub môže byť skutočnou delikatesou. Bažantia paštéta je luxusným pohostením.http://zena.sme.sk/c/20219997/malinovy-sorbet.htmlMalinový sorbet2016-07-31T06:00:00ZStudený, osviežujúci, plný ovocia... Sorbet z malín podľa receptu Miloša Mikuša pripravíte za pár minút.http://zena.sme.sk/c/20220119/plnena-diva-kacica.htmlPlnená divá kačica2016-07-30T06:00:00ZVýnimočné chvíle si zaslúžia výnimočné menu. Čo tak siahnuť po divej kačici?http://zena.sme.sk/c/20220114/srnci-chrbatik-sous-vide-so-sparglou-a-kuriatkami.htmlSrnčí chrbátik Sous vide so špargľou a kuriatkami2016-07-29T06:00:00ZMäso z voľne žijúcich zvierat je príjemným spestrením nášho jedálneho lístka.http://zena.sme.sk/c/20220103/diviacie-ragu-s-hubami.htmlDiviačie ragú s hubami2016-07-28T06:00:00ZStojí to viac úsilia a času, ale výsledok stojí za tú námahu. Ak máte radi divinu, tento recept musíte vyskúšať.http://zena.sme.sk/c/20219978/malinovo-ribezlovy-lekvar.htmlMalinovo-ríbezľový lekvár2016-07-27T06:00:00ZUrobte si zásoby domáceho lekváru. Stačí vám ovocie a cukor.http://zena.sme.sk/c/20219987/malinovy-liker.htmlMalinový likér2016-07-26T06:00:00ZNajlepší malinový likér vyrobíte z lesných malín. Ak ich nemáte, pokojne použite aj tie zo záhrady.http://zena.sme.sk/c/20212974/marhulove-recepty.htmlVyskúšajte tradičné aj originálne recepty na marhuľové koláče2016-07-25T10:30:14ZMarhuľová sezóna je v plnom prúde, pripravte si pochúťky z tohto šťavnatého ovocia.http://zena.sme.sk/c/20219263/dnes-vari-ewa-patkrat-francuzska-kuchyna.htmlDnes varí Ewa: Päťkrát francúzska kuchyňa2016-07-25T06:00:00ZSladké aj slané inšpirácie z jednej z najslávnejších svetových kuchýň.http://zena.sme.sk/c/20218827/pohankove-rizoto-s-brokolicou-a-kuracim-masom.htmlPohánkové rizoto s brokolicou a kuracím mäsom2016-07-24T06:00:00ZRizoto na bielom víne môžete pripraviť trochu inak. Namiesto ryže siahnite po pohánke.http://zena.sme.sk/c/20218818/brokolicovo-cuketove-placky-pripravite-za-15-minut.htmlBrokolicovo-cuketové placky pripravíte za 15 minút2016-07-23T06:00:00ZZdravšiu verziu zemiakových placiek zo zeleniny pripravíte naozaj expresne.http://zena.sme.sk/c/20219899/brokolicovo-krevetove-rizoto.htmlBrokolicovo-krevetové rizoto2016-07-22T06:00:00ZAk nemôžete k moru vy, nechajte prísť more k vám, napríklad v podobe rizota s krevetami.http://zena.sme.sk/c/20218805/brokolicova-frittata.htmlBrokolicová frittata2016-07-21T06:00:00ZNa prípravu brokolicového slaného koláča vás stačí brokolica, syr, cibuľa a vajcia.http://zena.sme.sk/c/20219959/malinove-mafiny.htmlMalinové mafiny2016-07-20T06:00:00ZChutné a netradičné mafiny pripravíte z keksov a mascarpone. Mini tortičky podávajte vychladené.http://zena.sme.sk/c/20218418/brokolicova-kremova-polievka.htmlBrokolicová krémová polievka2016-07-19T06:00:00ZNa jemnú a ľahkú brokolicovú polievku nepotrebujete veľa. Vyskúšajte recept Miloša Mikuša.http://zena.sme.sk/c/20208672/vybrali-sme-dvanast-receptov-s-ribezlami-dobru-chut.htmlVybrali sme dvanásť receptov s ríbezľami. Dobrú chuť2016-07-16T06:00:00ZPráve dozrievajú ríbezle. Pripravte z nich sirup, džem, koláče alebo osviežujúcu zmrzlinu.http://zena.sme.sk/c/20205092/portugalska-cataplana.htmlViete, čo je portugalská cataplana? Môžete si ju navariť aj doma2016-07-01T06:00:00ZKultúra Portugalska nemá miesto len na futbalovom trávniku, privítate ju s radosťou aj na tanieroch.http://zena.sme.sk/c/20196574/vyskusajte-desat-receptov-s-ceresnami-a-visnami.htmlVyskúšajte desať receptov s čerešňami a višňami2016-06-30T06:00:00ZVybrali sme desať originálnych a zaujímavých receptov s čerešňami a višňami, ktoré nie sú náročné na prípravu.http://zena.sme.sk/c/20199454/pripravte-si-chladive-spanielske-gaspacho.htmlPripravte si chladivé španielske gaspacho2016-06-25T06:00:00ZV horúčavách sa teplé polievky občas konzumujú ťažko a chce to zmenu.http://zena.sme.sk/c/20192613/zincicova-polievka-s-udenym-pstruhom.htmlŽinčicová polievka s údeným pstruhom2016-06-22T06:00:00ZJe pravdou, že kým zoženiete všetky ingrediencie, tak vám to chvíľu potrvá, no výsledok za trochu námahy určite stojí.http://zena.sme.sk/c/20191776/recepty-s-bryndzou-a-syrom.htmlRecepty s bryndzou a syrom2016-06-21T06:00:00ZTradičná slovenská bryndza, korbáčiky, parenica a ovčí syr sa dajú použiť v modernej kuchyni originálne a chutne.http://zena.sme.sk/c/20192620/bacovsky-osuch-s-cuketou-a-korbacikmi-pripravite-za-15-minut.htmlBačovský osúch s cuketou a korbáčikmi pripravíte za 15 minút2016-06-20T06:00:00ZNiet nad rýchle a jednoduché jedlá. Ak máte chuť na lepšiu verziu chleba so syrom a zeleninou, osúch s cuketou je to pravé.http://zena.sme.sk/c/20183547/zapekany-karfiol-s-hraskom.htmlZapekaný karfiol s hráškom2016-06-20T06:00:00ZAk vám dochádza fantázia a neviete čo variť, spomeňte si na zapekaný karfiol. Stačí ak pridáte pár ingrediencií navyše a nebude to žiadna nuda.http://zena.sme.sk/c/20185329/spikovane-jahnacie-stehno-na-grile.htmlŠpikované jahňacie stehno na grile2016-06-19T06:00:00ZGrilovačka nemusí skončiť pri klobáskach a kuracine. Povýšte grilovačku na kulinársky zážitok s receptom na jahňacie stehno.http://zena.sme.sk/c/20184035/jednoduche-bryndzovniky-za-par-minut.htmlJednoduché bryndzovníky za pár minút2016-06-19T06:00:00ZPripravte si jednoduchú, chutnú slanú drobnosť. Je podstatne zdravšia, než slané pečivo z lístkového cesta alebo zemiakové lupienky.http://zena.sme.sk/c/20183542/nakladany-ovci-syr-s-bylinkami.htmlNakladaný ovčí syr s bylinkami2016-06-19T06:00:00ZNakladaný syr patrí medzi obľúbené delikatesy. Pripravte si vynikajúcu pochúťku podľa receptu Miloša Mikuša.http://zena.sme.sk/c/20192606/ovci-salat-so-zihlavou.htmlOvčí šalát so žihľavou2016-06-18T06:00:00ZV jednoduchosti je krása. V prípade tohto receptu to platí do bodky.http://zena.sme.sk/c/20183536/omeleta-s-bryndzou.htmlOmeleta s bryndzou2016-06-17T06:00:00ZVajíčkovú klasiku osviežite pridaním chutnej bryndze. Pozor, vajcia nešľahajte.http://zena.sme.sk/c/20191398/quiona-s-plesnovym-syrom.htmlQuiona s plesňovým syrom2016-06-16T06:00:00ZJuhoamerická quiona sa používa aj v slovenských domácnostiach čoraz častejšie. Pripravte si ju na spôsob zeleninového rizota so syrom.http://zena.sme.sk/c/20184046/smirkas-smirkas-smirkaz-pripravte-si-bryndzovu-natierku.htmlŠmirkas, šmirkáš, šmirkáz. Pripravte si bryndzovú nátierku2016-06-15T06:00:00ZBryndzová nátierka je typickou slovenskou špecialitou, ktorú poznáme pod rôznymi menami - šmirkas, šmirkáš, šmirkáz.http://zena.sme.sk/c/20183515/zihlavova-rolada-s-bryndzou.htmlŽihľavová roláda s bryndzou2016-06-13T06:00:00ZNamiesto špenátu vyskúšajte pridať do cesta žihľavu. Určite si tento recept obľúbite.http://zena.sme.sk/c/20183488/pecene-sladke-brusko-s-matovymi-haluskami.htmlPečené sladké bruško s mätovými haluškami2016-06-11T06:00:00ZPrečo by halušky s bryndzou mali byt stále rovnaká nuda? Stačí málo a je z nich fantastické harmonické jedlo plné nových chutí, ktoré báječne ladia s (inak chuťovo agresívnou) bryndzou.http://zena.sme.sk/c/20183610/recepty-zo-pstruha.htmlPripravte si pstruha na desať rôznych spôsobov2016-06-10T06:00:00ZPstruh je typická slovenská ryba, ktorá umožňuje veľmi pestré a zaujímavé možnosti spracovania.http://zena.sme.sk/c/20172857/zuzkine-najlepsie-pstruhy.htmlZuzkine najlepšie pstruhy2016-06-09T06:00:00ZOku síce až tak neulahodia, no o to viac potešia vaše chuťové poháriky. Pripravte si pstruhy podľa receptu Miloša Mikuša.http://zena.sme.sk/c/20172846/pikantny-pstruh-s-kari-a-zazvorom.htmlPikantný pstruh s karí a zázvorom2016-06-07T06:00:00ZAk vás omrzeli stále tie isté chute, skúste niečo nové. Pstruh má síce jemné chutné mäsko, ktoré je škoda prevalcovať koreninami, ale občas zmena padne dobre.http://zena.sme.sk/c/20172877/fileta-zo-pstruha-v-mandlovom-kabatiku.htmlFileta zo pstruha v mandľovom kabátiku2016-06-05T06:00:00ZVynikajúceho pstruha si pripravíte za pár minút.http://zena.sme.sk/c/20172850/feniklovo-batatovy-salat-s-udenym-pstruhom.htmlFeniklovo-batatový šalát s údeným pstruhom2016-06-05T06:00:00ZNechajte sa opantať vôňami feniklu a zázvoru. K pstruhovi sa vynikajúco hodia sladké zemiaky. Vyskúšajte.http://zena.sme.sk/c/20172774/korenisty-pstruh.htmlKorenistý pstruh2016-06-05T06:00:00ZNa prípravu pstruha netreba veľa. Stačí zvoliť správne korenie, ktoré zvýrazní chuť ryby.http://zena.sme.sk/c/20172766/natierka-z-udeneho-pstruha.htmlNátierka z údeného pstruha2016-06-04T06:00:00ZPripravte si raz-dva chutnú nátierku z údeného pstruha.http://zena.sme.sk/c/20156180/jahodove-recepty.htmlPozrite si desať receptov na jahodové dezerty2016-06-03T15:54:44ZVybrali sme pre vás zaujímavé, svieže a chutné zákusky a torty plné jahôd.http://zena.sme.sk/c/20172847/delphine-indicke-pstruhy.htmlDelphine indické pstruhy2016-06-03T06:00:00ZAni pre Indov nie sú pstruhy cudzie. Najprv si ich však museli nachytať na Kulháni, aby potom z nich vykúzlili úžasné karí. Keby som ich na vlastné oči nevidel a neokoštoval, sám by som sa asi nikdy neodvážil. Vyskúšajte!http://zena.sme.sk/c/20172306/jahnacie-na-mlieku-so-sparglou-a-s-feniklom.htmlJahňacie na mlieku so špargľou a s feniklom2016-06-03T06:00:00ZAk máte chuť na výnimočnú chuť, určite si pripravte jahňacie podľa receptu Miloša Mikuša.http://zena.sme.sk/c/20172863/pstruh-s-bylinkami.htmlPstruh s bylinkami2016-06-02T06:00:00ZPripraviť pstruha nie je nič zložité. Stačí kúpiť rybu z kvalitného chovu a pridať pár byliniek.http://zena.sme.sk/c/20174381/osem-najznamejsich-koktejlov-aka-je-ich-historia-a-ako-si-ich-pripravit-doma.htmlNajsuchšie Martini na svete: Buñuelovi stačila v gine kocka ľadu opláchnutá vo vermute2016-06-01T06:00:00ZViete, že Margaritu vymyslela Američanka a Bloody Mary pochádza z Paríža?http://zena.sme.sk/c/20172290/zapekana-spargla-so-sunkou-a-syrom.htmlZapekaná špargľa so šunkou a syrom2016-06-01T06:00:00ZVyskúšajte ten najjednoduchší spôsob prípravy špargle.