Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Šéfkuchár radí ako na živého kapra (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

Shodou okolnosti je podobny clanek i na iDnes a nezlote se na me, je to uplne jiny level nez tento pan pizlal. http://hobby.idnes.cz/kapr-bez...
VendulkaBendulka
<< < 1 2 3 4 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Podarene ... a tento tu, to ani neviem, snad len sefkuchar celebrita ak z neho bude :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Vďaka, Vendulka

ten postup bol nebe a dudy oproti tomu nášmu šéfkuchárovi, až človek má dojem, že ceny vyhral tak, že členom poroty dobre vyfajčil pipíkov.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pravda, ten kuchár "malé pivo" je podľa mňa najlepší, aký kedy vystupoval v televízore, včítane afektovaného Džejmího. Škoda že sa na neho nezvyšuje čas pri celebritách , ktoré nám predvádzajú svoje blivajzy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Šéfkuchár? Snáď kuchtík.

No ja neviem, ja nie som šéfkuchár, možno to tak má byť, ale on tú rybu nestiahol z kože. On tú kožu odrezal! Samozrejme aj s tretinou filetu!! Ja som to robil síce iba párkrát, ale kožu sa mi stiahnúť podarilo a rozhodne to nevyzeralo ako u pána šéfkuchára. Možno som to však robil zle. Ak by mi predviedol, ako svojmu zamestnávateľovi, toto, tak by možno pri troche štastia mohol umývať riad a škrabať zemiaky a nie robiť šéfkuchára. Ale možno sa mýlim a má to tak byť. Ja sa v tom totiž nevyznám, ale normálne mi to nepríde.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Presne toto napadlo aj mňa

Škoda vyhadzovať kusy mäsa aj s kožou. Koža sa dá bez problémov stiahnuť - jednou rukou chytím kožu handrou (aby sa nešmýkala) a ťaham, a prsty druhej ruky zatláčam medzi mäso a kožu. Výhodou je , že pri tomto postupe ostavá na mäse ešte taká blanka. Podaktorí tvrdia, že kožu treba nechať, aby mäso držalo spolu. Táto blanka asi postačuje, pretože s nejakým rozpadávaním sa mäsa som nikdy nemal problém. Kožu z kapra na tanieri naozaj nemusím mať.
A samozrejme kapra treba z kože sťahovať v celko. Samozrejme vypitvaného (na čo sa v texte článku akosi pozabudlo).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Presne tak to robim s kaprom aj ja. Zabit, vypitvat, odrezat hlavu, chvost. Potom stiahnut komplet kozu z jednej strany, z druhej, odrezat chrbtovu plutvu, odseknut zvysne plutvy. Koza je prec a tenka biela blanka co ostane na povrchu vobec pri konzumacii nevadi. Odpad je len hlava, vnutornosti, plutvy a koza.

Ryba je pripravena na porcovanie na podkovy, polpodkovy, 2 platy.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

vianocny kapor bez koze? no neviem
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Máš pravdu, Sančo

Na vyšších linkoch som sa preklikal k jednému robičovi lososa a ten priamo varoval, že koža sa musí nechať z x dôvodov - hlavne že zachytáva chute a šťavu. Dobre vedieť.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Verím, že koža je dobrá, aby sa losos pri pečení nevysušil. Ale tu ide o prípravu kapra, ktorý je sam o sebe mastnejší, na vyprážanie. Vyššie píšem, ako treba kapra sťahovať z kože.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

PiJano 3/3

Kapor nie je mestnejší ako Losos. Len kapor má viac tuku na brušnej časti a losos rovnomerne v celom objeme.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Keď chceme nakrájať

filety z kapra tak, ako to ukazuje české malé pivo, koža musí ostať. Mäso musíme prerezať šíkmými rezmi s rozostupom 3-5 mm až na kožu, čím malé kosti ypsilonky sa stanú zanedbateľné a mäso je fakticky bez kostí.

Kožu má význam sťahovať len filetov z rebier, kde nie sú malé kosti , ak máme pri stole fajnovú papuľku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

koza sa nechava len ked sa ryba pecie, ale ked sa ryba vypraza tak snad nie si dilino aby si tam nechal kozu ze ano.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

ochrancov zvierat musi pri tychto videach zakonite j***t :-)))
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

no , vidím, že ako je každý

slovák expert na futbal, tak je aj na kaprologiu :))) takže sa pridám :))

1. kapra sa predávajú na vianoce už " prečistené ", do vane sa dávajú kvôli detom, nech majú radosť...
2. až ma drb.lo, ako mal roztlčenú hlavu...dobre, že nedali do videa, ak ho majster zabíjal...
podla mna je to úplne zbytočne, som myslel, že to robia len vo vianočných komediach....ja si ´ho zabalím do
utierky a s velkým ostrym nožom na 1+2 ťahy odrežem hlavu....bez boja, bez bordelu...bez trýznenia
3. šupiny asi dával dole 1. raz v živote....bordel v celej kuchyni..ja to robím -prsty k sebe a tlačím proti šupinám...krásne zlezie, žiaden bordel...
4. samozrejme-ako ste už písali - priečne narezať malé kostičky..
5. kožu som dával dole raz v živote. ale starý chlapi v šenku ma zjeb..li, žo to je najlepšie...a mali pravdu !
ale dal som ju dole na šupu a z ostrým nožom ..ale naopak, ako majster varechy,,,položil som maso hore kožou a krásne to išlo...nôž tlačiť na kožu a sťahovať...
a na záver - najlepší kapor je vraj 2,5-3 kg....no, naši chlapi v šenku povedali, že aspon 4+5 kg....
že práve aj to masné dá najlepšiu chuť....a zase mali pravdu...ale tu uznám, že to nie každému musí chutiť...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Podla mna

( urcite aj podla chlapov v senku) je najlepsi tak 38 az 42 kilovy!
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

bud si si to poplietol

alebo si došiel do šenku, ked tam už chlapi sedeli od rána....mne povedali 4-5....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Taky kuchar a robi to ako amater je vidiet ze si ryby necha doniest z metra.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

a co si ich ma vlastnorucne ulovit?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

:D :D :D
 

<< < 1 2 3 4 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Žena



Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop