• Móda a krása
  • Láska, vzťahy
  • Zdravie a štíhla línia
  • Deti a rodina
  • Osobnosti
  • Recepty
  • Rady a tipy
  • Horoskopy
  • Naničmama
  • Zľavy
  • Zoznámenie

  • Načítavam, moment...
    Momentálne nie ste prihlásený

    Šéfkuchár radí ako na živého kapra (Späť na článok)

    Pridajte priamu reakciu k článku

    Presne toto napadlo aj mňa
    Škoda vyhadzovať kusy mäsa aj s kožou. Koža sa dá bez problémov stiahnuť - jednou rukou chytím kožu handrou (aby sa nešmýkala) a ťaham, a prsty druhej ruky zatláčam medzi mäso a kožu. Výhodou je , že pri tomto postupe ostavá na mäse ešte taká blanka. Podaktorí tvrdia, že kožu treba nechať, aby mäso držalo spolu. Táto blanka asi postačuje, pretože s nejakým rozpadávaním sa mäsa som nikdy nemal problém. Kožu z kapra na tanieri naozaj nemusím mať. A samozrejme kapra treba z kože sťahovať v celko. Samozrejme vypitvaného (na čo sa v texte článku akosi pozabudlo).
    Kuman
    << < 1 2 3 4 > >>

    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    Presne tak to robim s kaprom aj ja. Zabit, vypitvat, odrezat hlavu, chvost. Potom stiahnut komplet kozu z jednej strany, z druhej, odrezat chrbtovu plutvu, odseknut zvysne plutvy. Koza je prec a tenka biela blanka co ostane na povrchu vobec pri konzumacii nevadi. Odpad je len hlava, vnutornosti, plutvy a koza.

    Ryba je pripravena na porcovanie na podkovy, polpodkovy, 2 platy.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    vianocny kapor bez koze? no neviem
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Máš pravdu, Sančo

    Na vyšších linkoch som sa preklikal k jednému robičovi lososa a ten priamo varoval, že koža sa musí nechať z x dôvodov - hlavne že zachytáva chute a šťavu. Dobre vedieť.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    Verím, že koža je dobrá, aby sa losos pri pečení nevysušil. Ale tu ide o prípravu kapra, ktorý je sam o sebe mastnejší, na vyprážanie. Vyššie píšem, ako treba kapra sťahovať z kože.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    PiJano 3/3

    Kapor nie je mestnejší ako Losos. Len kapor má viac tuku na brušnej časti a losos rovnomerne v celom objeme.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Keď chceme nakrájať

    filety z kapra tak, ako to ukazuje české malé pivo, koža musí ostať. Mäso musíme prerezať šíkmými rezmi s rozostupom 3-5 mm až na kožu, čím malé kosti ypsilonky sa stanú zanedbateľné a mäso je fakticky bez kostí.

    Kožu má význam sťahovať len filetov z rebier, kde nie sú malé kosti , ak máme pri stole fajnovú papuľku.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    koza sa nechava len ked sa ryba pecie, ale ked sa ryba vypraza tak snad nie si dilino aby si tam nechal kozu ze ano.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    ochrancov zvierat musi pri tychto videach zakonite j***t :-)))
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    no , vidím, že ako je každý

    slovák expert na futbal, tak je aj na kaprologiu :))) takže sa pridám :))

    1. kapra sa predávajú na vianoce už " prečistené ", do vane sa dávajú kvôli detom, nech majú radosť...
    2. až ma drb.lo, ako mal roztlčenú hlavu...dobre, že nedali do videa, ak ho majster zabíjal...
    podla mna je to úplne zbytočne, som myslel, že to robia len vo vianočných komediach....ja si ´ho zabalím do
    utierky a s velkým ostrym nožom na 1+2 ťahy odrežem hlavu....bez boja, bez bordelu...bez trýznenia
    3. šupiny asi dával dole 1. raz v živote....bordel v celej kuchyni..ja to robím -prsty k sebe a tlačím proti šupinám...krásne zlezie, žiaden bordel...
    4. samozrejme-ako ste už písali - priečne narezať malé kostičky..
    5. kožu som dával dole raz v živote. ale starý chlapi v šenku ma zjeb..li, žo to je najlepšie...a mali pravdu !
    ale dal som ju dole na šupu a z ostrým nožom ..ale naopak, ako majster varechy,,,položil som maso hore kožou a krásne to išlo...nôž tlačiť na kožu a sťahovať...
    a na záver - najlepší kapor je vraj 2,5-3 kg....no, naši chlapi v šenku povedali, že aspon 4+5 kg....
    že práve aj to masné dá najlepšiu chuť....a zase mali pravdu...ale tu uznám, že to nie každému musí chutiť...
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Podla mna

    ( urcite aj podla chlapov v senku) je najlepsi tak 38 az 42 kilovy!
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    bud si si to poplietol

    alebo si došiel do šenku, ked tam už chlapi sedeli od rána....mne povedali 4-5....
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    Taky kuchar a robi to ako amater je vidiet ze si ryby necha doniest z metra.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    a co si ich ma vlastnorucne ulovit?
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    :D :D :D
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    Najjednoduchšie kroky na prípravu ryby na vianoce:
    1. krok: Kúpime obalené filé.
    2. krok: Vypražíme na oleji.
    3. krok: PROFIT :)
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    Súhlasím s názorom, že na profíka mal príliš veľa odpadu a preto nekupujem na Vianoce kapra, ale amura alebo tolstolobika. Veľmi chutné a oveľa menej kostí.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Rada cislo 1 - nekupovat kapra

    Ale poriadnu rybu. Tolko roboty za rybu s takou chutou a stolkymi kostami urcite nestoji.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Teda ak máš 15 eur za kilo,

    môžeš si dožičiť to najlepšie rybacie mäso na vyprážanie. Ako to dokázali na káblovke, najlepšie filety sú z morského ďasa - to je tá neuveriteľne lenivá ryba, čo sa toľko vyvaľuje na dne, že sa totálne zdeformovala.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Kapor stojí viac.

    No kapor stojí viac ako 15 Eur/kilo. Keby si to ľudia prepočítali tak by sa riadne divili. Kúpiš kapra - 3kg, 1kg á 4 Eur teda dáš 12 Eur za 3 kilového kapra. 0,5 kg je hlava, ďalšie kilo sú vnútornosti, plutvy a chvost. Ostane ti 1,5 nevykostených plátkov. Ak ich vykostíš a stiahneš z kože tak ďalších minimálne 50 percent dole. Sme teda niekde na maximálne 700 g filiet z kapra za 12 Eur. Takže ak kalkulačka neklame je to 17,14 Eur za kilo. Kapra. Takže za tie prachy máš také luxusné mäsko, či už rybacie, alebo aj akékoľvek iné. A odpad na vývar nepočítam, ten tie prachy nevráti. kapor je brutálne drahá ryba!
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    Takže je to ďalšia komodita, ktorú sa oplatí dotrepať z druhého konca sveta. Počul som aj také, že bryndzové halušky budeme dovážať z Japonska.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Hihi

    je vidno, ze sefkuchar velmi s rybami nerobi. V prvom rade potrebuje poriadny noz na filetovanie ryb, t.j ostry. Aj na oddelenie koze od masa potrebujeme ostry noz a nie tupy. Ryby netreba ani kuchat, ani zbavovat supin. Staci si pozriet zopar youtube videi.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    Kámoš, už tu niekoľko videí

    máme, ale mohol si dať linky na tie, o ktorých hovoríš. Máš na to ešte 2 dni, aby tvoj príspevok nebol prd do vetra.
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

    no jo no

    niekedy su aj prdy do vetra potrebne, vsak si nenecham bok vyvalit. Co sa youtube videi tyka, staci zadat how to fillet a ... (dosad si podla lubovole carp, catfish, northern, bass, salmon, walleye...)
    Toto sice nie je kapor, ale pstruh, verim tomu, ze keby sa tento chlap chytil kapra, urobil by lepsie fillety ako ten sefkuchar.
    http://www.youtube.com/watch?v...
     
    Hodnoť:   mínus indicator plus

     

    S tým prdom som ti chcel decentne naznačiť, že už keď píšeš o videách na yuotube, patrilo by sa uviesť link, ktorý sa ti zapáčil. Na každé heslo spravidla vychádza veletucet referencií a načo sa tým prehrabovať, keď vieš, ktorý je ten správny.
     

    << < 1 2 3 4 > >>

    Prihláste sa

    (?)
     


    Ďalšie možnosti
    Zoznam diskusií

    Registrácia
    Zabudnuté heslo
    Kódex diskutujúceho