suroviny
- 300 g kuracích pŕs
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 100 g mrkvy
- 4 jarné cibuľky s vňaťou
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g zázvoru
- sójová omáčka
- 1 ČL čili omáčky
- 150 g ryžových rezancov
- petržlenová vňať
- 4 stonkové zelery
- soľ
- mleté čierne korenie
1. Zeleninu a šampiňóny očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
2. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca, pridáme zázvor, soľ, korenie a zalejeme litrom vody. Necháme variť 20 minút, potom vyberieme zázvor a pridáme nakrájanú zeleninu a šampiňóny. Varíme ďalších 20 minút.
3. Dochutíme sójovou omáčkou, na miernom plameni pridáme kocku kuracieho bujónu, lyžičku čili omáčky a ryžové rezance, ktoré za chvíľu zmäknú v teplej polievke.
4. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Tip: Zeleninu v polievke môžeme obmieňať podľa chuti.