suroviny
- 4 kusy kačacích pŕs
- grilovacie korenie
- sójová omáčka
- med
- sezamový olej
- sezamové semiačka
- arašidový olej
- 4 jarné cibuľky
- pikantná sambal omáčka
- rybia omáčka
- zelené a červené papriky
1. Najprv si pripravíme marinádu. V miske zmiešame lyžicu sójovej omáčky s medom a korením podľa chuti. Kačacie prsia nakrájame na menšie kúsky a vložíme do marinády kožou nahor, misku prikryjeme a necháme aspoň pol hodiny marinovať.
2. Na stredne rozohriatom grile ugrilujeme kačacie prsia z oboch strán až do úplného prepečenia. Ak nemáme gril, upečieme ich na panvici.
3. Uvaríme ázijské rezance podľa návodu v neosolenej vode. Scedíme.
4. Vo woku opečieme na arašidovom oleji nakrájanú cibuľku a papriky. Pridáme sezamové semienka a pomiešame. Potom pridáme scedené cestoviny, premiešame a opekáme asi štyri minúty. Ochutíme zmesou, ktorú si pripravíme v hrnčeku z lyžice sezamového oleja, pikantnej sambal omáčky, sójovej a rybej omáčky.
5. Opečené kačacie prsia nakrájame na tenké prúžky a pridáme k cestovinám so zeleninou.
Tip: Sambal omáčku, rybiu a sójovú omáčku, ako aj sezamový a arašidový olej kúpite v supermarketoch, v oddelení s medzinárodnou kuchyňou alebo v špecializovaných predajniach na ázijskú kuchyňu.