Kuracie prsia na hubách
suroviny na 4 porcie
- 4 kuracie prsia
- zmes húb (kuriatka, hliva, šampiňóny...)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2 plátky masla
- 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
- 80 ml bieleho vína
- 8 plátkov slaniny
- soľ, mleté čierne korenie
- bylinky na dochutenie (rozmarín, tymián)
Nasekajte nadrobno lístky rozmarínu a cesnak a zmiešajte ich v miske s trochou soli, korenia, citrónovou kôrou a rozpusteným maslom. Zmesou potrite kuracie prsia a asi 15 minút nechajte marinovať.
Medzitým si pripravte štvorce alobalu. Do stredu každého štvorca uložte po dve slaniny. Na ne položte kuracie mäso, na plátky pokrájané huby, okraje alobalu podvihnite do vaničky, obsah podlejte vínom, dochuťte soľou , korením a bylinkami a zabaľte tak, aby šťava nevytekala.
Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20-30 minút. Servírujte s pečenými zemiakmi.
Tip: Ak si vopred pripravíte umyté zemiaky obalené alobalom, môžete ich piecť v rúre naraz s mäsom. Za 30 minút budú určite mäkké. Po rozkrojení ich môžete ochutiť maslom, soľou a bylinkami.