Kuskus s restovanou zeleninou
suroviny na 4 porcie
- 200 g kuskusu
- 1 - 2 červené cibule
- 8 - 10 hlávok ružičkového kelu
- olivový olej alebo maslo
- voda alebo vývar
- soľ, mleté čierne korenie
- podľa chuti listy šalátu alebo čakanky
Ružičkový kel predvarte alebo predpripravte na pare. Kuskus zalejte prevarenou vodou alebo vývarom, môžete pridať i bylinky. Tekutiny by malo byť asi jeden a pol násobok. Nechajte napučať 10 až 15 minút, kým nevsiakne všetka tekutina. Medzitým rozkrájajte zeleninu a restujte ju do zlatohneda na masle alebo olivovom oleji. Kuskus zmiešajte so zeleninou, dochuťte soľou a korením. Na záver pridajte listy šalátu alebo čakanky.
Tip: Servírujte tak za tepla, ako za studena. Jedlo môžete obohatiť o dresing alebo omáčku z kyslej smotany.