Višňový brownies
Suroviny na viac porcií
- 100 g horkej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
- 250 g masla
- 5 vajíčok
- 100 g kakaa
- 60 g hladkej múky
- 220 g hnedého cukru
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 150 - 200 g odkôstkovaných višní
- Tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo s nalámanou čokoládou. Keď čokoláda čiastočne vychladne, po jednom primiešavajte vajíčka, aby sa v horúcej zmesi neuvarili predčasne. Vymiešajte dohladka. Všetky sypké suroviny zmiešajte a nakoniec zapracujte do čokoládovej hmoty. Na záver primiešajte višne. Prelejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote180 stupňov 25 - 35 minút. Koláč má byť zvonka prepečený a vnútri stále mokrý. Čas pečenie závisí od výšky použitej formy.
Tip: Povrch koláča môžete ešte pred vložením do rúry posypať nasekanými orechmi, ktoré počas pečenia neklesnú na dno, ale ostanú pekne na povrchu. Mimo sezóny višní koláč pripravte s lesným ovocím. Na bielu verziu – blondies - použite bielu čokoládu a namiesto kakaa sušené mlieko.