Čerešňový tvarožník
Suroviny na viac porcií
- 200 g krémového syra (mascarpone, lučina...)
- 250 g jemného tvarohu
- 2 vajíčka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 120 g kryštálového cukru
- 60 g detskej krupice
- 30 g hrubej múky
- 60 ml kyslého mlieka
- čerešne alebo višne
Elektrickým šľahačom vymiešajte syr s tvarohom a obidvoma druhmi cukru. Postupne zapracovávajte vajíčka, krupicu, múku a kyslé mlieko.
Husté cesto preložte do veľkej keramickej zapekacej misy alebo menších misiek ako samostatné porcie. Povrch uhlaďte a uložte naň vykôstkované čerešne alebo višne.
Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 25 - 35 minút. Servírujte až po úplnom vychladnutí.
Tip: K dezertu môžete pripraviť i šľahačku alebo polevu z ochutenej kyslej smotany, prípadne ho preliať omáčkou z roztlačeného ovocia a cukru.