Cestoviny so syrovou omáčkou a zeleninou
Suroviny na 4 porcie
- 300 g cestovín
- 300 g zeleniny (špargľa, brokolica, karfiol, šampiňóny...)
- 250 ml smotany na varenie
- 3 PL hladkej múky
- 250 g syru gouda
- 200 g syru parmezán
- 2 ČL francúzskej ostrej horčice
- 1/2 ČL sušeného cesnaku
- soľ, mleté biele korenie
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Zeleninu rozkrájajte a uduste do polomäkka.
Do polovice smotany dôkladne rozmiešajte hladkú múku, druhú polovicu smotany priveďte vo väčšom hrnci do varu spolu so sušeným cesnakom, štipkou soli a korenia.
Za stáleho miešania prilievajte smotanu s múkou do prevarenej smotany, a varte, kým nezhustne na hladkú omáčku.
Omáčku odstavte z plameňa a primiešajte do nej horčicu a najemno nastrúhané obidva druhy syra. Nakoniec pridajte zeleninu a scedené cestoviny. Všetko spolu premiešajte a dochuťte soľou a korením.
Tip: Ak chcete ešte syrovejšiu omáčku, pridajte k tvrdým syrom aj topený syr v črievku. Do jedla môžete pridať i na kocky pokrájanú šunku alebo kuracie mäso