Grilovaná špargľa so slaninou
Suroviny na 4 - 6 porcií
- 20 - 30 výhonkov tenkej zelenej špargle
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL prelisovaného cesnaku
- 10 - 20 tenkých plátkov prerastene slaniny
- soľ, mleté čierne korenie
Očistenú špargľu oblanšírujte v horúcej vode. Vyberte ju na plech, pokvapkajte olivovým olejom zmiešaným s cesnakom, osoľte a okoreňte. Prstami špargle rovnomerne potrite a začnite ich baliť do slaniny. Podľa chuti a plánovaného servírovania ich môžete obaľovať po jednej alebo dvoch-troch kusoch. Pečte v rozpálenej rúre alebo vonku v grile na alobalovej podložte asi 5 - 7 minút. Servírujte samostatne alebo na hrianke podobne ako v predchádzajúcom recepte.
Tip: Ak sa rozhodnete servírovať takto pripravené špargľu ako predjedlo, pripravte k nej aj holandskú alebo syrovú omáčku. Môžete ju servírovať aj ako prílohu ku grilovaným rybám. Namiesto slaniny môžete siahnuť po chudšej schwarzwaldskej šunke.