Špenátové špagety so sušenými paradajkami
Suroviny na 4 porcie
- 400 g špagiet (môžu byť aj celozrnné)
- 6 - 8 sušených paradajok
- 3 PL lúpaných slnečnicových semienok
- 400 g čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 150 ml zeleninového vývaru
- nastrúhaný muškátový oriešok
- soľ, mleté čierne korenie
Slnečnicové semienka opražte na suchej panvici a odložte nabok. Sušené paradajky rozkrájajte, špenát premyte, osušte a nasekajte. Na panvici zahrejte olej a opražte na ňom do sklovita cesnak. Pridajte špenát a zalejte vývarom. Duste do mäkka. Nakoniec nechajte odpariť všetku šťavu a dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Medzitým uvarte podľa návodu na obale špagety. Po scedení do nich pridajte paradajky. Môžete ich aj jemne preliať olejom z paradajok. Špagety vmiešajte do špenátu, podľa potreby prehrejte a servírujte horúce. Dozdobte slnečnicovými semienkami.
Tip: Môžete siahnuť aj po píniových orieškoch a hoblinkách parmezánu.